Opublikowano 21 Listopada 20196 l Panowie, Nigdzie nie mogę znaleźć podobnego problemu. Prawy żarnik jest przekrzywiony, tzn rzuca światło pod kątem. Nic nie było tam kombinowane. Czy da się jakoś to wyregulować? Podsyłam zdjęcia:
Opublikowano 21 Listopada 20196 l Kiedyś trafił mi się chiński palnik który miał bańke krzywo osadzoną na cokole i świecił w kosmos. W markowych palnikach nie zdarza się to. Sprawdź czy jest prosty,jak okiem nic nie widać to podmień miejscami i zobacz czy będzie różnica.
Opublikowano 21 Listopada 20196 l Autor Dopiero w sobotę będę mógł to zweryfikować. Oby to było takie proste.
Opublikowano 23 Listopada 20196 l Autor W dniu 21.11.2019 o 14:00, Astral01 napisał: Dopiero w sobotę będę mógł to zweryfikować. Oby to było takie proste. Niestety ale po przełożeniu nadal to samo. Czy coś oprócz skrzywienia przesłony mogłoby się tam stać?
Opublikowano 23 Listopada 20196 l 24 minuty temu, Astral01 napisał: Niestety ale po przełożeniu nadal to samo. Czy coś oprócz skrzywienia przesłony mogłoby się tam stać? Raczej się nie skrzywiła, nie domyka się do końca.
Opublikowano 26 Listopada 20196 l Autor Zadzwoniłem do jednego warsztatu, gdzie wymieniałem już kiedyś elektromagnes w przesłonie. Naprawa tego przypadku wyniesie 250zł. Gdyby ktoś ktoś był zainteresowany to chodzi o warsztat Tomcar - Wesoła 2, 09-520 Łąck
Opublikowano 26 Listopada 20196 l Za 70-80 zł zdobędziesz caly projektor z rozbitej lampy.... wiadomo nie każdy chce grzebać w swojej lampie ale ja bym tam poświęcił godzinkę i sam to ogarnął
Opublikowano 27 Listopada 20196 l Wg mnie masz dwie różne przesłony w soczewce, to są 2 różne linie odcięcia.
Opublikowano 29 Listopada 20196 l W dniu 27.11.2019 o 20:15, booolek napisał: Wg mnie masz dwie różne przesłony w soczewce, to są 2 różne linie odcięcia. Też tak myślę. W projektorach do b8 jest kilka rodzai przesłon
Opublikowano 12 Grudnia 20196 l Autor W dniu 29.11.2019 o 15:39, michcio28810 napisał: Też tak myślę. W projektorach do b8 jest kilka rodzai przesłon Co macie na myśli o dwóch różnych przesłonach? W sensie różne przesłony mijania w dwóch lampach czy w tylko w prawej. Czy tylko w prawej nie powinno być tego schodka dośwetlającego pobocze właśnie?
Opublikowano 12 Grudnia 20196 l 31 minut temu, Astral01 napisał: Co macie na myśli o dwóch różnych przesłonach? W sensie różne przesłony mijania w dwóch lampach czy w tylko w prawej. Czy tylko w prawej nie powinno być tego schodka dośwetlającego pobocze właśnie? W prawej i lewej są takie same przesłony, chodzi o to ze były różne wersje projektorów z różnymi przesłonami i inaczej była formowana wiązka światła.
Opublikowano 12 Grudnia 20196 l Autor Abstrahując od problemu z przekrzywionym światłem, czy taka konfiguracja jest ok? czy powinienem wymienić projektor, jeśli tak to jakie polecacie? Edytowane 12 Grudnia 20196 l przez Astral01
Opublikowano 20 Grudnia 20196 l linia odciecia swiatla po prawej stronie to wg mnie soczewka b8 a lewa strona to moze byc b8 lift,ale nie dam sobie nic uciąć. nawet jesli masz zalożone obie soczewki od b8 polifta to w tych soczewkach sa przeslony o ruznych numerach przedliftowe nr 167 oraz 164 ,,,,jesli mnie pamięć nie myli poliftowe nr 055 oczywiscie mam na mysli numery w wersjach europejskich .
Opublikowano 20 Grudnia 20196 l podjedz do mnie do Piły to ci zmienie soczewki na polifty...jakoś się dogadamy