psiapisa Opublikowano 20 Marca 2009 Opublikowano 20 Marca 2009 Witam ! mam problem z pompą paliwa bądź z pływakiem , bo gdy zaleje za 60zł np. to sporo się podniesie wskazówka i zrobię 20km to opadnie do zera i rezerwa sie pali i po jakiś ponownych 20km podnosi się tyle ile było na początku co to mocze być .?????
psiapisa Opublikowano 20 Marca 2009 Autor Opublikowano 20 Marca 2009 aha znaczy się to możne być problem ze 'wskazówka' ?
cobradd Opublikowano 20 Marca 2009 Opublikowano 20 Marca 2009 to znaczy że to może być problem z pływakiem lub czujnikiem poziomu paliwa. "wskazówka" nie znaczy to samo co wskazówka
psiapisa Opublikowano 20 Marca 2009 Autor Opublikowano 20 Marca 2009 no też tak myślałem ze to może być z pływakiem to tylko trzeba odkręcić pompę z pływakiem.. a czy Ty tak samo masz w audi ze Ci dużo ubywa na liczniku .? i wgl jaki masz silnik.,
cobradd Opublikowano 20 Marca 2009 Opublikowano 20 Marca 2009 te wskaźniki tak mają że przy tym samym stanie paliwa raz pokazują troszkę mniej raz więcej i nie jest to raczej usterka. U mnie takie wahania są czasami w granicy ok pół kreski na podziałce. I dużo mi na wskaźniku nie ubywa bo aktualnie na LPG śmigam
SYKET Opublikowano 20 Marca 2009 Opublikowano 20 Marca 2009 To mi wygląda na wskaźnik paliwa,a nie pompe.To częsta awaria w audi.Pewnie wytarła się płytka drukowana przy pływaku,zwana w serwisie potencjometrem.
Rekomendowane odpowiedzi