krzska Opublikowano 3 Grudnia 2019 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Panowie następujący problem: 1.9 TDI AFN , audi ma odczuwalny brak mocy w dolnym zakresie obrotów , wolno reaguje na wciśnięcie gazu, po logach turbosprężarka osiąga żądane ciśnienie późno , bo dopiero od 2300obr/min, później dmucha jak należy , ale auto jedzie SŁABO i co ważne , niezależnie od obciążenia jakie ma silnik , nie puszcza nawet znikomej ilości czarnego dymu (za mało paliwa? ) Co do tej pory zrobiłem : DAWKA ustawiona na 3,4mg , kąt wtrysku przyspieszony 59 Przepływka nowa oryginalna - nie przycina Nowa grucha + wkład zmiennej geometrii / pracuje w pełnym zakresie Nowe podciśnienia - cały układ zadymiałem , jest szczelny Rozrząd sprawdzony , nie jest przestawiony o ząb itp Wydech był odpinany, myślałem, że może zatkany katalizator N75 podmieniany Silnik odpala bez problemu, czy ciepły , czy zimny Średnie spalanie mieści się w okolicach 5,8L , więc norma ______________________________________ Jeździłem poprzednio i AFN'em i ASV , każdy ciągnął błyskawicznie od 1900obr. , tu mam wrażanie jakby nie było VNT Moje podejrzenie jest takie , że brakuje po prostu paliwa , więc albo pompa albo wtryski ( korekcje wyglądają dobrze - może pozornie) Proszę o podpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi