Jump to content
IGNORED

Jak zlikwidować przetarcia na lakierze ?! Zobaczcie

Recommended Posts

Posted

A więc. Potrzebuje pomocy. Czy możecie mi coś polecić do wyrównania kolorytu lakieru ? Użyłem środek do usuwania smoły, i on zostawił w tych miejscach taki jaśniejszy odcień, chyba starł troszkę lakier, (rys nie widać). Widać to tylko pod słońcem , taki jaśniejszy kolor od całego lakieru. Czy da się to czymś usunąć i wyrównać koloryt lakieru ?

Posted

trzeba bylo zwyklej ropki uzyc i bylo by bez klopotu :wink:

Posted

no trzeba było ...

Naprawdę nikt nie miał nigdy takiego kłopotu ? Wiecie jak to usunąć ?

Posted

jedynie polerka moze pomóc :rolleyes:

Posted

czyli pasta + wosk tak ? A znasz może jakieś dobre preparaty do tego, abym mógł wykonać to sam ?? Nie chcę jechać z całym lakierem dookoła tylko w tym miejscu jednym gdzie mi się to zrobiło.

Posted
czyli pasta + wosk tak

tak ale co do producenta to ci nie pomoge poczekaj moze ktos cos napisze jeszcze o tym :wink:

Guest spedyt
Posted
Nie chcę jechać z całym lakierem dookoła tylko w tym miejscu jednym gdzie mi się to zrobiło

Jak już będziesz polerował to rób całe auto, szkoda roboty na mały kawałek

Posted

Dobra, temat do zamknięcia. Już sobie z tym poradziłem. Mam jakiś wosk w płynie który się nakłada, i zostawia taką lekką mgiełkę, potem wyciera się na sucho i już. I znikło za pierwszym razem. Jak wspomniałem wyżej nie było tego aż tak widać, ale już zostało zlikwidowane :a4fan:

Posted

Oj wez zwykla paste regeneracyjna np jaka Politura (nawet w hipermarkecie) albo coś lepszego z Meguiars (link w dziale Nadwozie) i po problemie. Też miałem coś takiego...

Posted

Ok, już sobie poradziłem ;) Napisałem przecież. Wystarczył zwykły środek z woskiem i ładnie zeszło.

Posted

Humax- a jakieego srodka do usuwania tej smoly uzyles :question:

Posted

hmm, CAR PLAN coś takiego (takie niebieskie opakowanie) Nie powiem teraz bo zostawiłem w garażu a nie bardzo chce mi się iść ;)

Posted
Dobra, temat do zamknięcia. Już sobie z tym poradziłem. Mam jakiś wosk w płynie który się nakłada, i zostawia taką lekką mgiełkę, potem wyciera się na sucho i już. I znikło za pierwszym razem. Jak wspomniałem wyżej nie było tego aż tak widać, ale już zostało zlikwidowane :a4fan:

a co to za wosk, jesli mozna wiedziec? ;)

Posted
sie zastanow

dobra :twisted:

Oczywiście masz racje. Trochę niezrozumiałem o co się pytasz. Należy mi się :bicz:

Posted

Hauzer,

dont be so smart, buddy :]

Humax- a jakieego srodka do usuwania tej smoly uzyles :question:
hmm, CAR PLAN coś takiego (takie niebieskie opakowanie)

na przyszlosc- zanim bedziesz chcial udowodnic ze ktos pisze bezsensowne posty nie czytajac jednego postu wyzej- sam przeczytaj temat od poczatku i sie zastanow :cool: