Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 Silnik 2.0 T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Jak to jest z tym silnikiem ?  Czytałem dzisiaj ze sporo nagaru jest w silniku..Co ile powinno się to czyścić i jaki jest tego koszt ? W moim Audi na liczniku mam 202 tyś przebiegu.Właśnie mechanik wymienia mi pompe paliwa wysokiego ciśnienia i mowił że pompa tam jest od nowości :oJakie Paliwo Lać do tego silnika ? (Poki co leje 98-chip tuning jest także wgrany :D )Co ile wymieniać olej ?  jakieś dodatkowe porady co do tego silnika jak to  traktowac itp ? :DDzięki za odpowiedzi,Pozdrawiam :)

Opublikowano

To silnik TFSI, a więc z bezpośrednim wtryskiem, czyli "lubi" się z nagarem.....i od tego nie uciekniesz.

Ludziska różnie oceniają częstotliwość czyszczenia tego problemu, ale czytałem tu i tam że warto robić to co 40-50 kkm, ale w tej kwestii nie jestem miarodajnym zródłem (nie mam tego silnika). Natomiast znajdziesz sporo info w tej kwestii tu na forum i ogólnie w necie.

Jak traktować silnik? Jak każdy inny, czyli dać mu czas na dogrzanie po uruchomieniu bez szaleństw i ogólnie użytkować "z głową", serwisować na czas i nie oszczędzać na czym popadnie a odwdzięczy się w zamian pozytywną pracą.

Co do oleju, nie stosuj absolutnie serwisu LL, bo to zabija ten i inne silniki również....

Olej jaki wlejesz zależy od Twoich upodobań i zasobności portfela, ale najważniejsze aby był zgodny ze specyfikacją dla danego/Twojego silnika.

Paliwo to zdaje się dedykowane jest Pb 98, a więc takie lej tym bardziej,że jak piszesz masz podnoszoną moc.....

Reasumując dbaj i ciesz się bezawaryjną jazdą.

Opublikowano

Kolego Pablo,

Ładnie ze strony Andrzeja, że służy pomocą ale na przyszłość wystarczy na początek użyć wyszukiwarki: 

Pozdrawiam ?