piotrolo Opublikowano 18 Grudnia 2019 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Czy ktoś się orientuje czy można zamienić zaciski conti FN-57 pływający na conti 4MF 42-24?. Mam 2,0 TFSI 190KM więc zacisk pływający, i pomysł aby zamienić na stały cztero tłoczkowy. Dzięki za pomoc. Szczegóły na obrazku hamulce audi.pdf
wrclaguna Opublikowano 19 Grudnia 2019 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Bez problemu mozesz załozyc takie zaciski
piotrolo Opublikowano 19 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2019 dziękuję, za szybką odpowiedź, zamawiam zaciski, założę ...to dam znać z potwierdzeniem.
piotrolo Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2019 Zaciski pasują, tarcze również, ale czekam na przewód hamulcowy ponieważ jeden był uszkodzony. Drążąc temat wątpliwości mam jeszcze co do pełnej kompatybilności pompy ABS i jej oprogramowania. Stare zaciski mają jeden tłoczek, nowe mają cztery - i pytanie czy nie trzeba zmieniać nic w sterowniku pompy lub innym miejscu ...ponieważ zakładam, że potrzeba będzie trochę innej wydajności pompy - czyli większej na 4 tłoczki niż na jeden. Ale pewności nie mam...czy ktoś to ćwiczył?
piotrolo Opublikowano 8 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2020 Już po zamianie i odpowietrzaniu, wszystko chodzi jak trzeba, hamulce zdecydowanie lepsze.
kiwip Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia A czy przy tej wymianie zacisków tarcze hamulcowe też trzeba wymienić?
Rekomendowane odpowiedzi