Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwna sytuacja z odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Wojtass2828 napisał:

Nie szkoda Ci kasy na reduktor? Wystarczy zestaw naprawczy, wyczyścić porzadnie i masz jak nowy 5xtaniej

Jeszcze sprawdz czujnik temperatury wody moze on wariuję 

Opublikowano
  • Autor

Temperature pokazuje dobra i cały czas, wyjąłem go ostatnio podgrzalem go zapalniczką, na zimnym silniku pokazywało 90 stopni i dalej to samo było 

Opublikowano
23 minuty temu, ryczi48 napisał:

**

Jutro jadę po nowy reduktor zamontuję i odrazu poinformuje czy problem zniknął, jak zniknął komuś może pomoże

Masz przeplywke z kwadratową kostka na 3 piny hitachi? Bo za nią jest czujnik temperatury powietrza zasysanego, dokladnie to powinien byc na dolocie w poblizu przepustnicy kwadratowa wtyczka 2piny on jak sie zj**ie to ciezko uruchomić zimny silnik, reduktor zostaw narazie w spokoju zmien ten czujnik 

Opublikowano
2 minuty temu, ryczi48 napisał:

Temperature pokazuje dobra i cały czas, wyjąłem go ostatnio podgrzalem go zapalniczką, na zimnym silniku pokazywało 90 stopni i dalej to samo było 

Masz lokalizacje tego szmaciarza

d99d8a78defc0433.png

Opublikowano
  • Autor

Chodzi ci o czujnik temperatury wody? Jest tuż za silnikiem ściągasz rurę dolotową między przepływomierzem a przepustnicą i jest jak na dłoni, zamoczony w płynie 

Opublikowano
  • Autor

Jak na zakręconym gazie pali odrazu, odkrece gaz i problem wraca

Opublikowano
2 godziny temu, ryczi48 napisał:

Chodzi ci o czujnik temperatury wody? Jest tuż za silnikiem ściągasz rurę dolotową między przepływomierzem a przepustnicą i jest jak na dłoni, zamoczony w płynie 

Napisalem jak wół czujnik temperatury powietrza zasysanego znajduje sie w plastikach od dolotu za przepustnica masz obrazek po to. A skoro na zakrenconym gazie pali na dotyk to ewidentnie winowajca jest gaz, ja bym zmoenil gazownika skoro ten stwierdzil ze z gazem jest wszystko ok, skoro nie jest

Opublikowano
18 godzin temu, ryczi48 napisał:

Sęk w tym że sprawdzał taką pianą czy puszcza gaz i nie puszczało wgl ciężka sprawa

On sprawdził czy nie puszcza gazu na zewnątrz,a wystarczy ze listwa puszcza gaz do cylindrów i juz masz problem. Lub sam reduktor jeżeli ma podłączony zaworek bezpieczeństwa do kolektora to tez  może tam puszczac lpg. Jedź do innego gazownika i wytłumacz mu że auto ciężko pali póki nie zakrecic lpg,od razu powinien wiedzieć co robić,ten u którego byłeś to albo głuchy ,albo jakiś praktykant.

Opublikowano
  • Autor

Nachodzi mnie kupić nowy reduktor, koszt to 160zl nowy taki sam jak jest w moim i tu w okolicy w sklepie,  faktycznie ten gazownik chyba ma zero pojęcia, sypał regułkami

Opublikowano
  • Autor

I on sprawdzał czy gaz nie ucieka ale na ciepłym silniku, a na ciepłym choć by nie wiem jak był zalany to i tak odpali, gorzej na zimnym

Opublikowano

Reduktor po zgaszeniu auta zawsze ma lpg w środku,i tworzy się tam ciśnienie między reduktorem a listwą wtryskową. Jak listwa puszcza do cylindrów to wymiana reduktora pomoże jak umarłemu kadzidło. Nie wymieniać na pałe niczego tylko zdiagnozować. Jedź do innego gazownika .

Opublikowano
  • Autor

Zdiagnozuje to u godnego gazownika nie u niemot

Opublikowano
  • Autor

Jadę do kolegi po reduktor sprawy i zgodny, założę i zobaczę 

Opublikowano

Po zgaszeniu auta możesz odpiąć od niego wężyk podcisnieniania i sprawdzić czy tamtędy gaz się nie uwalnia.

Opublikowano
  • Autor

Nie ulatnia sie nic

Opublikowano

To listwa do sprawdzenia czy nie puszcza.

Opublikowano
5 godzin temu, ryczi48 napisał:

Nie ulatnia sie nic

Ziomek, jedź gdzieś, jak wrócisz do domu to ściągnij wężyk z listwy wtryskowej i zostaw na noc, jak będzie nieszczelność to wyjdzie wężykiem, rano przed odpaleniem załóż wężyk i odpal auto, jak dobrze odpali to problem z głowy.

Opublikowano
  • Autor

Instalacja stag 200 go fast, w papierach reduktor pisze że stefanneli a założony jest zavoli Zeta coś tu jest nie tak bo rozstraja od nowa gaz po kalibracji

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Odnawiam temat z tego względu że podłączyłem go pod komputer, sonda była nie aktywna, wymieniłem sondę trochę się poprawilo ale od nowa jest problem z uruchomieniem silnika na zimno o to błędy które mi pokazał komputer

Screenshot_2020-04-06-22-40-48-972_com.facebook.orca.jpg

Screenshot_2020-04-06-22-40-46-051_com.facebook.orca.jpg

Edytowane przez ryczi48

Opublikowano
  • Autor

Sonda lambda błąd skasowany po wymienie, i nie pojawia się spowrotem