Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.0tfsi CDNC - rozciągnięty łańcuch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jakis czas temu kupiłem a5 z silnikiem 2.0tfsi cdnc. Autko chodzi bardzo dobrze i cicho, niemniej po podłączeniu vcdsa pokazuje w logach intake camshaft phase adaptation 8st.

Podobno tolerancja jest od -5 do +5 a pozostałe wartosci oznaczaja rozciągniety łańcuch rozrządu. I tu moje pytanie, czy zdarzało się że takie łancuchy pękały lub przeskakiwały na nowym poprawionym napinaczu? Mam historię serwisową, w której widnieje wymiana napinacza na poprawiony. Czy w związku z tym moge jeździć do czasu wizyty w warsztacie i nie grozi mi to niczym poza błędem o fazie rozrzadu, czy jednak zdarzały się przypadki pękania lub przeskakiwania łańcucha pomimo nowego napinacza?

Pozdrawiam

Opublikowano

kolego ja zajmuje się naprawą tych silników od kilku lat i było już bardzo wiele awarii ze względu na to że łańcuch przeskoczył nie z winy napinacza a z winy po prostu wyciągnięcia się łańcucha polecam jak najszybszą wymianę na oryginał łącznie z drugim łańcuchem ponieważ często o nim ludzie zapominają A zdarza się że obciera blok Bo również jest tak wyciągnięty oczywiście przy okazji wszystkie ślizgi i do sprawdzenia podpora wałków rozrządu można również pokusić się o wymianę łańcucha i napinacza pompy oleju

Edytowane przez kixi4

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za informację. Ogolnie test na VCDS jest miarodajny? Dziwie sie ze wogole nie slychac tego lancucha.

Opublikowano

Roznie z tym bywa, ale przewaznie sie zgadza.. slychac moze byc tylko raz niestety...