Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4B7] uruchomienie Full fis, problem z podświetleniem tablicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uruchomilem Full fis, oczywiście wywaliło błąd plynu z ktorym dalem rady. Ale po zasswieceniu swiatel wywaliło błąd oswietlenia tablicy. Ktos sie z tym spotkal? Co najlepsze to teraz raz swieci a raz nie.

Opublikowano
51 minut temu, DDawidekk napisał:

Uruchomilem Full fis, oczywiście wywaliło błąd plynu z ktorym dalem rady. Ale po zasswieceniu swiatel wywaliło błąd oswietlenia tablicy. Ktos sie z tym spotkal? Co najlepsze to teraz raz swieci a raz nie.

System kontroli żarówek się odezwał :)

Z tyłu jakie masz żarówki? Zwykłe czy LED? 

Opublikowano
  • Autor

Led. Zastanawiałem się właśnie czy wymiana na zwykle pomoże 

Opublikowano
32 minuty temu, DDawidekk napisał:

Led. Zastanawiałem się właśnie czy wymiana na zwykle pomoże 

Oczywiście, że pomoże. Ewentualnie dołożyć rezystory w układ i wtedy można montować zwykłe ledy bez "can-bus'a" i błędu nie będzie.

Opublikowano
30 minut temu, lewiatan1989 napisał:

Oczywiście, że pomoże. Ewentualnie dołożyć rezystory w układ i wtedy można montować zwykłe ledy bez "can-bus'a" i błędu nie będzie.

Dokładnie tak jak wyżej. Kup lampki Led z rezystorem wbudowanym i po problemie ;)

Edytowane przez Mordeliuss

Opublikowano
58 minut temu, Mordeliuss napisał:

Dokładnie tak jak wyżej. Kup lampki Led z rezystorem wbudowanym i po problemie ;)

Z lampkami które mają wbudowane rezystory to ostrożnie trzeba. Ponieważ często jest tak, że te lampki, które działają bez błędu w b6 wywalą błąd w B7 bo jest tych modelach inny próg czułości na rezystancję. Dalej lampki te są szczelniej zamknięte w bardzo małej objętości powietrza przez co wybudowane rezystory nie mają odpowiedniego chłodzenia. Pamiętajmy, że rezystory zajeb**cie się grzeją. A co za tym idzie dość szybko zdychają z przegrzania, albo przestają świecić albo zaczynają migać. Dlatego zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest włożenie w układ rezystorów o rezystancji 56 Ohm w radiatorze aluminiowym a radiator przymocować np.przy pomocy kleju termoprzewodzącego do klapy bagażnika. Wtedy można włożyć dowolne kiedy bez żadnego can-bus'a i masz wieczne światło :) bez błędów oczywiście :)

Edytowane przez lewiatan1989

Opublikowano

Ja u siebie mam sprawdzone tanie lampki z Allegro :D o dziwo jedna świeci ponad rok i nic sie z nią nie dzieje. Montowałem to juz u trójki znajomych i też bez problemów :decayed: aż sam byłem w szoku że za cene 29 zł można dostać komplet który podziała troche. TFU TFU TFU żeby nie zapeszyc :lol:

BTW: dziś przyjdzie mi kolejny komplet :D

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Mordeliuss napisał:

Ja u siebie mam sprawdzone tanie lampki z Allegro :D o dziwo jedna świeci ponad rok i nic sie z nią nie dzieje. Montowałem to juz u trójki znajomych i też bez problemów :decayed: aż sam byłem w szoku że za cene 29 zł można dostać komplet który podziała troche. TFU TFU TFU żeby nie zapeszyc :lol:

BTW: dziś przyjdzie mi kolejny komplet :D

A dasz radę podesłać link? 

Opublikowano

Poszlo na PW :wink:

Opublikowano
  • Autor

W piątek przyszły lampki. Niestety nic nie pomogło. Muszę jeszcze sprawdzić je osobno na zasilaczu gdyż nie świecą wogóle. Ale zaczyna mnie to trochę martwić 

Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany. Lampki miały jakąś wade. Założyłem podobne i wszystko gra.