King_Slayer Opublikowano 16 Stycznia 2020 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Witam Widziałem kilka podobnych postów lecz uważam ze mój jest nieco inny. Samochód mam 2 lata i od samego początku jest problem z odpalaniem. Zdarza sie nie raz ze musi chwile pokręcić (2-3 sekundy) i wtedy odpala i bez problemu pracuje. Odrzucam wszystkie możliwości związane z wtryskami i innymi rzeczami gdyż samochód jest po rocznym kapitalnym remoncie silnika gdyż urwała sie śruba w głowicy wchodząca w rozrząd ale nie o tym. Wypinając czujnik temperatury cieczy (ten który znajduje się za silnikiem od strony przedniej szyby na środku) samochód pali od strzała nawet 20 razy pod rząd.Ucieszony zmieniłem czujnik jednak zmieniłem ten czujnik i efektu brak (czujnik oryginalny zamiennik , cenowo tani(25zl)) Samochód wpinałem pod komputer z rozszerzonym programem i oprócz bardzo minimalnych regulacji podzespołów (egr itp) (KTÓRYCH PARAMETRY MIEŚCIŁY SIĘ W NORMIE JEDNAK DAŁO SIĘ SKORYGOWAĆ) komputer nie pokazuje żadnych błędów. Moje pytanie brzmi jakie są wasze pomysły na tę przypadłość i czy oryginalny czujnik dobrany w aso po numerze VIN(Koszt niecałe 200zl) z usunięciem błędu przed odpaleniem silnika po wypięci i wpięciu czujnika może pomóc. Dziękuje i pozdrawiam.
K4rol81 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Problem odpalaniem jest na zimnym ,ciepłym w obu sytuacjach ??
King_Slayer Opublikowano 17 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2020 W obu sytuacjach raz zapali dobrze raz źle a z wypietym zawsze pali dobrze i na zimnym i na nagrzanym tyle że zamiennik nie dal nic , spróbować z oryginalnym?
Domin151 Opublikowano 9 Marca 2021 Opublikowano 9 Marca 2021 Witam rozwiązał Pan ten problem jak tak to co pomogło Mam identyczny problem po odłonczniu czujnika pali od strzała Wtryski. Odpadają bo tydzień temu były robione. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi