Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sprawdzenie RNS-E przed kupnem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam okazję kupić Nawigację RNS-E, i mam pytanie jak sprawdzić laser przed kupnem ? Nawigacja pochodzi z A4 b7 jest aktualnie w samochodzie (niestety nie wiem jaki rocznik) i będę miał okazję sprawdzić przed kupnem. Co mogę jeszcze sprawdzić ?

Zastanawiam się również co dodatkowo mogę wziąć wraz z nawigacją ponieważ przesiadam się z concerta 2 w b6.

Na pewno wezmę ramkę, nawigację (ofc), klimatronic.

Co do klimatronika czy brać z b7 i kodować czy może zostawić swój i przyciąć ewentualnie zmienić przedni panel (jeżeli pasuje z b7 sam panel).

oraz czy brać antenę gps gdziekolwiek ona jest w B7 ?

z Góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Antena gps jest w płetwie rekina na dachu,nie warto według mnie jej brać i dziurawić dach. Antena gps za 30 zł w zupełności wystarcza do rnse. Laser sprawdza się mapami,jak czyta oryginały tłoczone to jest ok. Jak czyta wypalane płytki z mapami to jest bardzo dobrze. Klimatronik z b7 działa w b6 tylko trzeba zrobić małego moda by tylna szyba i lusterka grzały. A jak,chcesz to możesz elektronikę ze swojego przełożyć jak jest w ładniejszym stanie od Twojego.

Popielniczka 2 din tez potrzebna,ta 1 din nie bardzo chce się otwierać  z klimatonikiem z 2 din.

Opublikowano

Każde rnse czyta tłoczone mapy nawet jeśli ma bardzo zamęczony laser , co prawda są ekstremalne przypadki że nawet zwykłej cd nie czyta. Jak rocznik jest poniżej 2008 to musisz się liczyć z wadą lasera i płyty głównej. Sprawdź czy navi nie była rozkręcana dłubana lub składana z kilku, spytaj o pin do navi, zobacz czy widać vin w navi w menu serwisowym, czy widzi satelity. Jaka cena za tą navi jeśli można wiedzieć.

Opublikowano
35 minut temu, Tom A4 napisał:

Każde rnse czyta tłoczone mapy nawet jeśli ma bardzo zamęczony laser

Miałem rnse który czytał płyty z mp3 a ori tłoczonej płyty nie widział. Wiec nie ma reguły ze każdy przeczyta ori mapy.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedzi, wiem od czego zacząć.

Za tydzień wszystko posprawdzam, nawigacja siedzi w samochodzie na szrocie w niemczech to jeszcze będę mógł sobie ją sprawdzić. Ceny niestety jeszcze nie znam ale potarguje się z niemcem to zobaczymy za ile puści.

Dopiero w sobotę będę jechał bo pracuje na tygodniu a powiedział ze zostawi mi :)

Opublikowano
  • Autor
W dniu 19.01.2020 o 08:57, Tom A4 napisał:

Każde rnse czyta tłoczone mapy nawet jeśli ma bardzo zamęczony laser , co prawda są ekstremalne przypadki że nawet zwykłej cd nie czyta. Jak rocznik jest poniżej 2008 to musisz się liczyć z wadą lasera i płyty głównej. Sprawdź czy navi nie była rozkręcana dłubana lub składana z kilku, spytaj o pin do navi, zobacz czy widać vin w navi w menu serwisowym, czy widzi satelity. Jaka cena za tą navi jeśli można wiedzieć.

Co do ceny to rns-e + ramka na 2 din zapłaciłem 200 e, nawi sprawdzona w pełni sprawna czyta płyty nawet jeszcze mapa siedziała 2015 rok w środku :D, jedyne co to sam musiałem wszystko na złomie wyciągać ale to sama przyjemność :) no i navi siedziała od nowości w tym samochodzie i pierwszy raz ją wyjąłem, z ciekawych rzeczy w tym samym modelu w schowku była lodówka :o.

Pozdrawiam.