Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Duze spalanie i wyciek oleju 2.0 tdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem od niedawna posiadaczem audi a4 s line avant . Moj problem polega na tym ze auto strasznie dużo pali  przy jezdzie na autoatradzie 110kmh  pali w granicach 8/9l w cyklu mieszanym  około 11 dodam zdjęcia z grupy 13 . A 2 problem to wyciek oleju przy lewym walku  rozrzadu  co moze byc przyczyna wycieku zimering sam juz nie mam pomysłów  . Czy szykować sie na uszczelke pod glowica dodam wssystkie zdjecia .  Auto ogolnie pracuje rowno nie raz delikatnie drży na jalowych  obrotach . Dodam zdjecie wycieku i lugu .  Z góry dziękuję  

20200114_155836.jpg

20200118_125348.jpg

20200118_125331.jpg

IMG-20200118-WA0002.jpg

IMG-20200118-WA0001.jpg

Opublikowano

8V czy 16V? jaki przebieg?

Wyciek zapewne spod pokrywy zaworowej.

Przy następnej okazji wymień przednią poduchę mocowania silnika. 

Opublikowano
  • Autor

Przepraszam zapomnialem  dopisać  . 2.0 tdi 16v 170 brd . 240kk

Edytowane przez Orzel910
Dopisać przebieg

Opublikowano

Pokaż jeszcze grupe 4 jak masz ustawiony rozrząd, to spalanie to z fis czy z obliczeń Litry vs km? u mnie pierwszy pompowtrysk też czasem jak się mocno nagrzeje pokaże 1,20 ale chodzi normalnie i pali średnio 7.

Opublikowano
  • Autor

Spalanie podobne jak i na fis  jak i w paliwie . Dzis postaram sie zrobic grupy 4 . A powiedz mi rogrzany silnik czy zimny cie interesuje 

Opublikowano

Najlepiej zrób na zimnym i później jak dojdzie do 90. Ten wyciek oleju to moim zdaniem nie ma nic wspólnego z spalaniem ale z drugiej strony człowiek uczy się całe życie.

Opublikowano
  • Autor

Dodam zdjecie 

20200121_114018.jpg

20200121_113900.jpg

20200121_113757.jpg

20200114_155836.jpg

Opublikowano

Masz +1,49 a najlepiej (podobno) parują na minus 1,00, przestaw i zobaczysz wtedy wtryski i spalanie. Ja pisałem gdzieś jak było u mnie po zmianie rozrządu, nagle zrobiło się prawie -3 i korekty były jak na nowych wtryskach,  jak ustawiłem na -1 to mam jak pisałem. 

Opublikowano
  • Autor

A powiedz mi odczules cos ze spalaniem  jak zmieniles na -1 ?  I która grupa mam sie sugerować tym rozrzadem  ? 

Opublikowano
  • Autor

Wiem ze wyciek nie nic wspólnego ale chcialwm zapytać przy okazji gdzie mozs byc przyczyna  czy jest na walku  jaki zimering  albo cos co moze puszczać olej w tych miejscach.  Mam nadzieje ze to nie uszczelka pod glowica 

Opublikowano

4 grupa 4 okno (pierwsze od prawej). Jest dużo napisane o tym na forum, poszukaj. Zbyt krótko jeździłem aby zobaczyć różnice ale z relacji innych ma to wpływ na spalanie. Musisz umyć i popatrzeć, u mnie tez coś leci i za cholerę nie mogę dojść z czego.

Opublikowano
  • Autor

W przyszłym tygodniu biore sie za to najgorzej ze rozrząd troszke brudny z oleju nie wiem czy mozna tak jezdzic  tak samo pasek z alternatora.  Zrobie tak zlikwiduje wyciek wyczyszcze  silnik . Złożę wszyatko pojezdze z 2 dni nasłonecznienia nie bedzie biore aie za rozrząd i A synchronizacje.  Albo i nawet zrobie ja przy wycieku jesli bedzie wssystko wporzadku wymienie rozrząd.  W jakiej granicy ustawic synchronizacje najlepiej -1 albo bliżej 0  jak polecasz ? Silnik brd  

Opublikowano

Ja bym zrobił minus 1. Wymień najpierw rozrząd jak masz to robić i wtedy zobaczysz jaką masz synchronizacje bo może się zmienić po wymianie. Kup tez ten odbój silnika, który jest z przodu, grosze kosztuje a widać ze jest popękany.

Opublikowano
  • Autor

Ten co na zdjeciu jest tski popekany   oki dzięki wielkie  postaram sie w przyszłym tygodniu wssystko rozpisać jak poszlo ze wszystkim  . Z góry dziękuję   . Jak by ktos miał jeszcze jakies sugestie to prosze pisać