Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Letnie 235/45/18 czy 235/40/18 A3 8V

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w tym roku udało mi się kupić piękną a3 8V Sedan  2.0 kaszlok 185 PS + Quattro z pakietem S-line zew + zawieszeniem S-line. Auto jest obecnie na zimowych oponach i felgach 225/45/17 i wygląda mizernie. Nie wybrałem jeszcze konkretnego rozmiaru opon i chciałbym zwrócić się do bardziej doświadczonych osób. Jeżdżę w miarę dynamicznie zwłaszcza po zakrętach i chciałbym wykorzystać potencjał Q ale nie chce mieć zamiast auta kamienia po normalnej jeździe miejskiej. Zastanawiam się nad złotym środkiem. Przechodząc do meritum waham się między 235/45/18 a 235/40/18 a gdzieś tam daleko w głowie mam 235/40/19. Nie chcę robić większej gleby bo i tak już na żyletki wjeżdżam na zimówkach do garażu. Bardzo proszę o rzeczowe odpowiedzi i nie marnowanie swojego jak i mojego czasu. Pozdrawiam 

Opublikowano

Chyba tylko na torze wyścigowym odczułbyś jakąś tam różnicę pomiędzy szerokością 225 a 235... dużo większe znaczenie ma marka/typ opony - jakie ma opinie i wyniki w testach. Więc byle budżety czy klasa średnia raczej odpada. Ja na Twoim miejscu pozostałbym przy fabrycznym zalecanym rozmiarze - 225/40R18
Ostatecznie, jak tak bardzo chcesz mieć szerszy kapeć to 235/40R18 :hi: 
19" to max. 235/35R19

favicon-192x192.png
WWW.OPONY.COM.PL

Nie wiesz jak dobrać zamienniki opon do Twojego samochodu? Skorzystaj z naszych narzędzi i dopasuj odpowiedni rozmiar.

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano
  • Autor

Niedaleko mnie w sklepie są w bardzo dobrej cenie Pirellki P Zero nowe za 1944zł komplet także uważam, że to dobra cena. Parametry też z górnej półki Toczenie C Mokra A i 68 dB Oczywiście chodzi o rozmiar 235/40/18. Myślę, że między profilem 45 a 40 aż tak dużej różnicy nie będzie i plomby mi nie wypadną.... Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

Na wygląd kół wpływa także i to bardzo obniżenie auta. Nawet jak będziesz miał 19ki i serię zawias to będzie wyglądać średnio. Jeśli nie obniżyłeś to pomyśl o tym. :hi:

Opublikowano
  • Autor

Niestety wjazd do garażu uniemożliwia mi zejście auta w dół. Na zawieszeniu S-line obecnym zostaje mi margines szorowania po kostce około 5mm także niestety jest to niemożliwe... Całe szczęście, że nie ma śniegu bo bym chyba nie wjechał....

Opublikowano
  • Autor

Jak tak oglądam wszystkie felgi na alle to większość, która mi się podoba i wszystkie z RS3 są w rozmiarze 19... Chodzi mi po głowie 235/35/19 ale to już chyba by mnie wykończyło....

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Z PZERO byłem zadowolony. Zwróć uwagę na ich rok produkcji bo Pirelli zmieniał na przestrzeni lat skład mieszanki i/lub rzeźbę bieżnika bez informowania o tym, że to nowa generacja. Jak są max. 2-letnie to nie ma problemu.

PZERO występują teraz w odmianie sportowej i bardziej komfortowej.