Jump to content
IGNORED

P0174 -Sporadyczny błąd ubogiej mieszanki

Recommended Posts

Posted

Witam

W ciągu ostatnich dwóch miesięcy pojawił mi się błąd ubogiej mieszanki w banku 2.

Nie chciałbym wypalić gniazd, więc zrobiłem dzisiaj logi dynamiczne kanałów 31, 32, 107 ( dla benzyny i gazu).

Czy ktoś mógłby do nich zajrzeć? Nie widzę w nich problemu z ubogą mieszanką , ale nie jestem specjalistą.

Pozdrawiam

Łukasz

autostrada benzyna.csv ben2.csv gaz.csv gaz2.csv

Posted

Zrób parami 2+33 statyczne i dynamiczne po kasowaniu błędów i wrzuć to na vaglogi.pl

Posted

Tylko grupy 2 oraz 33? Jutro się wybiorę na autostradę.

Posted
10 minut temu, mg128 napisał:

Tylko grupy 2 oraz 33? Jutro się wybiorę na autostradę.

Co do mieszanki to tak. Prócz tego statyczny albo screen z 90+93 jeśli chcesz wiedzieć czy rozrząd ok i dynamiczny 3+20+21 co do stukowego.

2+33 na obu paliwach, reszta dynamicznych na pb.

Posted

Witam

Przepraszam, że tak długo, ale przed zawracaniem wam głowy postanowiłem dwa razy sprawdzić więc:

- wyleciał tunning poprzedniego właściciela ( stożek + customowy dolot :D ). Auto ciągnęło lewe powietrze za przepływomierzem

- Nowe 2 tygodniowe kable dostały przebicia na 4 cylindrze. Założyłem stare które nie mają tego problemu ( nawet po pryskaniu wodą)

Przed pomiarami dynamicznymi ( parami PB oraz LPG) kasowałem błędy komputera ( nie było żadnych).

Niestety nie działa mi vaglogi.pl, z jakiegoś powodu nie może odczytać danych z pliku. Zaimporotwałem to do excela, żeby mieć to w miarę zjadliwej formie.

statycznt 90 i 93.PNG

statycznt 90 i 93 #2.PNG

Log_obrobione_PB_LPG.xlsx

Posted

Rozrząd do sprawdzenia, bo rozjechany na jednym banku. Na pb jest w miarę ok. Jakie masz korekty w gr.32 po kilkudziesięciu km na gazie?

Posted

Będę dzisiaj robił trasę 200km, to sprawdzę po niej.

Rozrząd wymieniany 2.5kkm temu :wtf:

Posted
21 minut temu, mg128 napisał:

Rozrząd wymieniany 2.5kkm temu :wtf:

To coś nie pykło, bo tolerancja to +/-6 albo łańcuszek/napinacz niedomaga ta jednej z głowic.

Posted (edited)

obraz.png

Korekty na LPG po 200km. Czy czasami rozjazd rozrządu na jednej z głowic nie powoduje złej synchornizacji zaworów ssących VS pozycja tłoka i przez to zaburzenia w mieszance ?

obraz.png

Edited by mg128