Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Drgania na kierownicy w zakresie prędkości 110-140 km/h w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowny kolego Grzegorzu - te poduszki dawały jakieś objawy , czy przy okazji ujrzałeś ich stan.

Opublikowano

Szanowny kolego Grzegorzu - te poduszki dawały jakieś objawy , czy przy okazji ujrzałeś ich stan.

u kolegi po wymianie przestały byc odczuwalne drgania

Opublikowano

Not muszę zajrzeć do swoich poduszek

Opublikowano

Ale trzeba wyciągać amory

wyslane z LG F60

Opublikowano

Poduszki amorków sprawdzone - są OK

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Takie pytanie techniczne. Czy jak kupię całe zawieszenie z lifta 2012. Podejdzie mi to do moich sanek. Chodzi mi o to czy cały wahacz z Lifta 75MM bez problemu zamontuje w sankach pod wahacz 65MM dodam że kupił bym zwrotnicę z łożyskami 2 wahaczami dolnymi z Lifta.

Opublikowano

Podejdzie wszystko

Opublikowano

Wróciłem wczoraj z niemiec wsiadam do mojej B8 a tam wibrują tak koła że normalnie szału dostać idzie. Mam nadzieję że zestaw z Lifta rozwiąże problem.

Opublikowano

Sprawdż wcześniej koła , może taniej usuniesz przyczynę. Ja wymieniłem tuleje i nie pomogło

Opublikowano

Ja wsadziłem poliuretan kiedyś i jedyne co to przeniosło wibracje na wyższe prędkości. Koła mam proste. Opony zimowe i letnie powodują wibracje. U znajomego jak zamontuje to jest cisza nic nie wibruje.

Opublikowano

Ja nawet dwumasę wymieniłem i dalej kicha . Nic się nie zmieniło . A moja dwumasa była dobra - teraz leży i czeka na chętnego- potrzebującego

Edytowane przez krupskim

Opublikowano

Wymienię przy okazji też te górne poduszki amortyzatorów. To nie taki duży koszt a może coś da. Auto już ma 245 tysięcy nalatane :)

Opublikowano

Moje ma teraz 115tys.

Opublikowano

Dam znać czy to coś dało.

Opublikowano

Polecam sprawdzenie geometri przód i tył ...

Opublikowano

Dzięki za cenne rady. Przy wymianie zwrotnicy i tak muszę to wszystko ustawić więc geomoetria obowiązkowo.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie również występują drgania na kierownicy przy prędkościach ok120 km/h ale odczuwalne są przy hamowaniu więc czy w moim prypadku również winne są tulejki wahacza - czy ich wymiana pomoże ? (kół nie wywarzyłem zrobię to w tygodniu) Wiele osób mówi że to krzywe tarcze hamulcowe ale czytając forum mam wątpliwości ... proszę o pomoc :)

Opublikowano

Przecież to oczywiste,że jak masz drgania przy hamowaniu to zaczynasz od tarcz hamulcowych

Opublikowano

Kupiłem te tuleje Tuleje wahacza przedniego dolnego, tylnego (tzw. banan) - AUDI A4, A6, VW Passat B5, B6 - 2szt. cena 150.00 PLN

Jestem umówiony na wymianę i mam pytanie żeby montery czegoś nie spieprzyli: czy te tulejki metalowe które są w środku poli co wkłada się w nie śrubę trzeba wyprasować i ponownie wprasować na ten smar co dołączają do kpl czy tylko je dopchać do końca?.