Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z temperatura po wymianie termostatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie  a4 b8 2009r. 143 Caga miałem problem z termosta wymieniłem wkład na oryginalny z sao bo niby u mnie jest jeden wszystko wróciło do normy. Wczoraj zjeżdżając z góry na biegu bez gazu temperatura spadła trochę. Jak za żelem jechać normalnie wszystko wróciło do normy później w korku znow delikatnie spadła jak ruszyłem znów wszystko oki

Opublikowano

a ogrzewanie miałeś na hi włączone ? jeżeli tak to moze dlatego 

powiedz jeszcze czy jak dasz w raz gazu to temperatura tez ci spada jeśli tak to drugi termostat do wymiany 

Opublikowano
  • Autor

Ogrzewanie była na 21 a zewnętrzna temperatura 4. O co chodzi" dasz w raz gazu" bo nie rozumiem 

Opublikowano

jedziesz dajmy na to 50 km/h na 3 biegu i przyśpieszysz dasz cały gaz aż do np 4,5 tys obrotów jednocześnie obserwując temperature jak w tym czasie zacznie ci spadać to drugi termostat do wymiany mozesz spróbować tak też zrobić na wyższym biegu 

Opublikowano
  • Autor

Tak trzyma sztywno 90 jak bym nie jechał wolno szybko cały czas sztywno. Jedyne jak teraz zjeżdżałem z gór na niego bez gazu samochód sam jechał to spadło delikatnie poniżej jak tylko wcisnelem gaz temperatura doszła do 90 i trzymała 

Opublikowano
  • Autor

I jak stanelem w korku chwilę stałem i za chwilę spadło też delikatnie myślę że gdzieś w granicy 80 ale po ruszeniu przejechaniu do 1 km już było 90 

Opublikowano

yhmm no to dziwne masz taki sam silnik jak mój tyle że ja włożyłem oryginalny termostat ale z b7 2,0 on ma temperature otwarcia 87moze 88 stopni juz nie pamietam a oryginalny z b 8 ma 84 na pewno ma kilka stopni mniej i u mnie jest spoko cały czas 

a przypadek o którym pisałem ze gdy przyśpieszałem to temp spadała to winny znowu był 2 termostat wymieniłem i do dzisiaj mam spokój 

Opublikowano

ja bym na twoim miejscu wymienił ten 2 termostat jeszcze 

Opublikowano
  • Autor

To moja druga zima wcześniej było wszystko super teraz był problem bo nie dogrzewa więc wymieniłem wkład na oryginał z aso i było Oki przez 2 miesiące i teraz to co pisze