Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[1.6 AHL] Przepustnica, błędy, jaką kupić, czyszczenie, adaptacja.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż mam taki problem. Mam błąd przepustnicy na kompie

00516:

-wlącznik położenia zamkniętej przepustnicy

-zwarcie z biegunem dodatnim lub obwód przerwany

-stały

I teraz pytanie z czym to się wiąże? Mam też inne błędy związane z czujnikiem halla i sondą Lambda. Zamówiłem oryginały i je założę. Jeśli chodzi o przepustnicę o czym świadczą te błędy i co może ewentualnie pomóc? Posiadam audi od pierwszego właściciela, znajomego z Niemiec przebieg 140 000km. Auto ma swoje lata, rocznik 98. Czy przeczyszczenie i adaptacja pomogą?Jeśli by to wiązało się z wymianą przepustnicy to czy jakieś zamienniki popracują chociaż kilka lat? Jakie są numery oryginału? Czy używki z aut 20 lat wzwyż mają sens? 

Pozdrawiam

Edytowane przez Pawelekgit

Opublikowano

To akurat nie jest jakiś super koszt więc wyczyść zaadaptuj i zobacz co zostało z błędów. 

Opublikowano
  • Autor

Mam jeszcze dwa pytania. Prawdopodobnie jutro zabiorę się z wyciąganie przepustnicy i teraz tak:

Oglądałem Przepustnice oryginalne do kupienia na allegro i tam jest często na nich napisane obok numerów VDO. Czy ta firma robiła przepustnice do tych aut? W takim razie to jest oryginał czy zamiennik?

korpus-przepustnicy-vdo-408-237-212-002z
SUPERPARTS.PL

VDO 408-237-212-002Z Korpus przepustnicy w kategorii przepustnice...

Drugie pytanie: czy naprawianie i regeneracja przepustnic to mit czy to ludzie robią i pomaga? Chodzi mi o część elektryczną przepustnicy. 

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Siemka.

Dołączę się do tematu. Odnośnie przepustnicy.
Mam taki problem,że na ciepłym silniku(nie zawsze) mam problem z obrotami. Obroty wchodzą
na max 2k obrotów i praktycznie "0 mocy", oprócz tego świeci się EPC. Po podłączeniu vcds lite1.2 pokazuje mi, że przepustnica. 
Jeden mechanik twierdzi, że u niego nie ma żadnych błędów!! Widziałem na własne oczy(niezły sprzęt:) ). Drugi widzi, że błąd na przepustnicy. Po wyjęciu mówił mi,że jest czysta.
Chciał mi wrzucić nową PIERBUGA ale ze względu na wysokie koszta nie zgodziłem się.

Teraz mam pytanie : czy naprawdę trzeba kupować pierbuga czy może być coś tańszego? Widziałem różne firmy i różne ceny.
A może można jakoś przepustnice naprawić? Autem mam zamiar pojeździć jakieś 4-5 lat.

Na ten czas jak nie chce mi odpalić, to gaszę silnik,włączam zapłon i gdy słyszę jak przepustnica się ustawi to można odpalać :)

Pozdro :)