Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problem z podmianą zegarów A3 8l 2001r. TDi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

mam nietypowy problem z zegarami, moje Jaegery 1/2 Fis w A3 8l 1.9 TDi ALH  z 2001r. maja się ku zakończeniu swego żywota (nie działa prędkościomierz, obrotomierz, świruje kontrolka świec żarowych, czasem immobiliser nie kontaktuje i co kilka zapłonów świeci się kontrolka niskiego poziomu oleju).
Zakupiłem w dobrych pieniądzach zegary VDO Full fis z anglika 2002r. 1.9 TDi ASZ bez martwych pikseli.
Posiadam kabelki Vag kkl viakena oraz VagTacho, programy VCDS lite i Tacho 3.01

Moje auto posiada Immo2 8L0 920 900 E -w kanale 17 instrument w "Extra" mam: xxxxxxxxxxxx  auz......... , czyli nie ma numeru identyfikacyjnego pojazdu,
Zegary zakupione to Immo3 8L0 920 980 M -w kanale 17 jest numer VIN przed numerami zegarów.

Programem Tacho 3.01 sczytałem kod pin Jaeger z mojego auta, sprawdziłem czy kluczyk (mam 1 sztukę) można zakodować i okazuje się że można.
zatem podłączyłem zegary VDO (zakupione) i... klapa! w żaden sposób nie mogę odczytać pinu, co więcej nie mogę sczytać wsadu, same zera. Jedynie co mi podał Vag tacho to że zegary VDO w wersji D10. Próbowałem kontaktu z VDO New, VDO Old i VDO C5 i podaje że zły wybór niepoprawna wersja i trzeba wybrać inną z listy.

Nie mam pomysłów jak dobrać się do kodu pin zakupionych zegarów, bardziej nie zdziwiło by mnie ze Jaegery by sprawiały taki problem, a tu problem jest ale z VDO.

Proszę was moi drodzy o pomoc, jak można odczytać pin z zakupionych zegarów bez prucia ich i podpinania pod programator?
chcę troszkę poznać nieco tej diagnostyki/elektroniki.

Edytowane przez Yokerman7

Opublikowano

kabelek kkl i program vag eeprom programmer 

odczyt twojego pinu z Jeagera kompletnie niepotrzebny skoro masz immo2 , tylko pin z nowych zegarów jest używany 

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ogarnąłeś temat?

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Hej mega odgrzeje kotleta...

ogarnąłem temat adaptacji wyświetlacza VDO (pełny fis) po starym Jeagerze (1/2 fis)

zakupiłem vag tacho i pokombinowałem, wedle instrukcji doświadczonych kolegów. Przy okazji przerzuciłem z mil na km, i przekręciłem przebieg... do przodu xD na ten co był w jeagerze :P, nie było wiele problemów. Ale jednej rzeczy jeszcze nie wykonałem: nie podpiałem kontroli spalonych żarówek (wiem że jest tam potrzebny specjalny przekażnik i kilkanascie przewodów by to podłączyć. resztę zrobiłem: czujniki otwartych drzwi, zbiornik spryskiwaczy a reszta kompatybilna. 

Pozdrawiam.