Andrew1977 Opublikowano 27 Marca 2020 Opublikowano 27 Marca 2020 Witam Wszystkich.. Mam nadzieję że Pomożecie... Rok temu kupiłem długo wyszukiwaną Audi A4 b7 1.8T. Rok 2005-06.Sam sobie znalazłem sam pojechałem i kupiłem w Niemczech od 1 wł. Przebieg 129 tyś oczywiście sprawdzony potwierdzony.. Po roku użytkowania przy przebiegu ok 150 tyś zaczęły mnie niepokoić szumy przy skręcaniu kierownicą w prawo i w lewo na postoju, zaznaczam że im cięższy nierówny grunt to szumi głośniej.. W pierwszej kolejności wymieniłem płyn z płukaniem układu i nic.. Wspaniały mechanik stwierdził iż jest to wina pompy wspomagania wymieniłem koszt 600 zł z robocizną i nic.. Ile jeszcze!!!! Jeżeli ktoś miał taki sam przypadek Pomóżcie.. Z góry dziękuję i czekam na jakieś rozwiązanie.. Pozdrawiam Andrzej
golfagn Opublikowano 27 Marca 2020 Opublikowano 27 Marca 2020 Po co zakładasz 30 temat o tym samym? Jak już tyle wymieniłeś to wymień jeszcze zbiorniczek wspomagania, bo pewnie sitko już ma luzy w nim i zapowietrza Ci się układ.
Andrew1977 Opublikowano 27 Marca 2020 Autor Opublikowano 27 Marca 2020 1 minutę temu, golfagn napisał: Po co zakładasz 30 temat o tym samym? Jak już tyle wymieniłeś to wymień jeszcze zbiorniczek wspomagania, bo pewnie sitko już ma luzy w nim i zapowietrza Ci się układ
Andrew1977 Opublikowano 27 Marca 2020 Autor Opublikowano 27 Marca 2020 Hmmm sugerujecie wymienić przewód od wspomagania teraz zbiorniczek... Ale gwarancji niema..
golfagn Opublikowano 27 Marca 2020 Opublikowano 27 Marca 2020 Miałem dokładnie ten sam problem co Ty. ASO chciało wymienić magiel i pompę (kilka tyś u nich). Koszt nowego zbiornika w ASO 100 czy jakoś tak, ale z pamięci to mówię. W zbiorniczku masz sitko, które z tego co wiem ma za zadanie odbąbelkować płyn przed powrotem do układu. U mnie niby wyglądało ok, ale po wymianie zbiornika jak ręką odjął. A kupiłem używkę z B7 za 30zł.
golfagn Opublikowano 27 Marca 2020 Opublikowano 27 Marca 2020 Na włączonym silniku zobacz jak w zbiorniczku wygląda sytuacja. Powinien być bez kręcenia kierownicą delikatny przepływ widoczny. Żadnej piany itp.
Andrew1977 Opublikowano 27 Marca 2020 Autor Opublikowano 27 Marca 2020 Dzięki ogromniste.. Zobaczę jak to wygląda u mnie może sam sobie z tym poradzę..
Bob 87 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Opublikowano 17 Stycznia 2021 Problem wycia rozwiązany. Wiadomo co było przyczyną, mam taki sam problem
Rekomendowane odpowiedzi