Jump to content
IGNORED

AutoHold Abs

Recommended Posts

Posted

Witam . Mam pytanie w sumie o pompy ABS które pompy abs obsługują AHA oraz TPMS w aucie z automatyczną skrzynią biegów oraz ośką. Ponieważ dołożyłem ten system A pluje mi błędami to muszę wymienić całą pompę abs . Kodowania przyjęło Ale działa tylko do 20km/H potem sypie błędami.

20200328_174022.jpg

20200328_174029.jpg

20200328_174036.jpg

Posted

Twoja pompa jest walnięta, zapewne kupiłeś ją na allegro z niewiadomego pochodzenia. Sam przy montażu tego moda miałem problemy, rozwiązaniem jest kupienie nowej pompy a dokładniej sterownika. Bo wystarczy wymienić sam sterownik.

Posted

No właśnie wymieniłem sterownik na tego AQ i tak sypie . Ok spróbuje podmienić na inny tylko czy to jest różnica automat A manual ?

Posted
46 minut temu, Vassyli napisał:

No właśnie wymieniłem sterownik na tego AQ i tak sypie . Ok spróbuje podmienić na inny tylko czy to jest różnica automat A manual ?

Roznica jest tylko pomiędzy quattro a przód napęd, rozumiem ze adoptujesz nowy sterownik?

Posted

Tak. Robię kodowania dokładnie jak jest opisane. Chyba że coś w poście nie było opisane. Po wyrzuceniu innego sterownika zakodowałem w abs -kodowanie- byte1 - bajt 6 . No i zaczęło działać wszystko lecz tak jak mówię.  Przekrocze 20/km /h i zaczyna wywalać błędy. Jak jadę 10km/H po placu to działa wszystko.

Posted (edited)
30 minut temu, Vassyli napisał:

Tak. Robię kodowania dokładnie jak jest opisane. Chyba że coś w poście nie było opisane. Po wyrzuceniu innego sterownika zakodowałem w abs -kodowanie- byte1 - bajt 6 . No i zaczęło działać wszystko lecz tak jak mówię.  Przekrocze 20/km /h i zaczyna wywalać błędy. Jak jadę 10km/H po placu to działa wszystko.

Okej, czyli to wcale nie musi być rąbnięte. Nie przepisałeś adaptacji ze starego sterownika. W tej chwili polecał bym podpiąć stary sterownik i przejechać się z 10 minut aż samochód wszystko przemieli i wróci do normalności. Potem zrób dokładnie tak samo z tym samym kodowaniem jak kryhawrc

Dopiero gdy to zrobisz możesz zakodować AHA

Edited by pawel-174
Posted

Zrobiłem tak jak napisałeś i d*pa nie działa. Sypneło jeszcze więcej błędów.

Posted

A gdzie można sprawdzić czy pompa jest na oś czy quattro ? Chciałbym się dowiedzieć czy 8K0614517 DG / DF - A sterownik 8K0907379AQ  jest na przednią oś.

Posted
3 godziny temu, Vassyli napisał:

Zrobiłem tak jak napisałeś i d*pa nie działa. Sypneło jeszcze więcej błędów.

Okej, czyli pompa jest uszkodzona

Posted
2 godziny temu, Vassyli napisał:

A gdzie można sprawdzić czy pompa jest na oś czy quattro ? Chciałbym się dowiedzieć czy 8K0614517 DG / DF - A sterownik 8K0907379AQ  jest na przednią oś.

W wątku z naszego forum do którego podałem ci linka wypisane są wszystkie pompy które obsługują aha

Posted

Przerabiałem to osobiście i wymieniając sam sterownik miałem takie same błędy jak Ty . Wymieniłem całość jak pisze Wrclaguna i moje problemy się skończyły i działa wszystko ładnie i pięknie. Dla mnie jak jest błąd ciśnienia w ukł. hamulcowym to do wymiany całość a zajęło mi to 15 min. I nie wiem dlaczego u jednych wystarczy sam sterownik wymienić a u innych całość. 

Posted

Temat do zamknięcia. Wymieniłem całość. Pompę i sterownik :) teraz ładnie śmiga:) dziękuję za porady pozdrawiam .