Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak utrzymać seryjną moc silnika?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dziwne prawda ? Ale jak można nie jeździć na gazie mając swoją stację gazową oraz warsztat montujący gaz ? (serwis free + części półdarmo)

W takim wypadku nie powinno chyba dziwić

No fakt , nie dziwi wogole, no to po znajomosci, ile instalacja dla mnie ?? :mrgreen:

Opublikowano
Dziwne prawda ? Ale jak można nie jeździć na gazie mając swoją stację gazową oraz warsztat montujący gaz ? (serwis free + części półdarmo)

W takim wypadku nie powinno chyba dziwić

No fakt , nie dziwi wogole, no to po znajomosci, ile instalacja dla mnie ?? :mrgreen:

Wiesz, kilka klubowych Kadettów (okolice Warszawy) z KTK.pl zagazowaliśmy i cykają ;) Zniżka może niewielka, ale zawsze na pełny zbiornik gazu gratis można było liczyć, choć dawno niczego "po znajomości" nie montowaliśmy :razz: Bo wogóle ruch się zrobił słaby, części poszły w górę, a ceny instalacji w dół - jednym słowem zysk mniejszy, a pracownicy swoje muszą wziąść :(

Ale jakby co to zapraszam, tyle, że z Wrocławia to chyba wyjdzie Ci "szyte na przebite" czy jakoś podobnie :mrgreen:

Opublikowano
Wiesz, kilka klubowych Kadettów (okolice Warszawy) z KTK.pl zagazowaliśmy i cykają Zniżka może niewielka, ale zawsze na pełny zbiornik gazu gratis można było liczyć, choć dawno niczego "po znajomości" nie montowaliśmy Bo wogóle ruch się zrobił słaby, części poszły w górę, a ceny instalacji w dół - jednym słowem zysk mniejszy, a pracownicy swoje muszą wziąść

Ale jakby co to zapraszam, tyle, że z Wrocławia to chyba wyjdzie Ci "szyte na przebite" czy jakoś podobnie

Napisz mi tylko cene instalacji albo na PW - sekwencja do 1,6 , i napisz co by bylo najlepsze itd .

Opublikowano

że też chciało ci się taki referat pisać :wink: Muszę ze swoim gazem podjechać do gazownika bo nie chodzi tak jak kiedyś, a regulował mi go przedwczoraj :???: Traviz, no właśnie ja mam nieszczelny przewód od tankowania :D. Zaniedbanie po poprzednim właścicielu, które muszę niezwłocznie usunąć.

Opublikowano
:) dziekuje za odpowiedz, kolego Traviz wybralem taki silnik poniewaz wpadl mi w rece no i oko:)nie zaplacilem za to auto duzo:)wiec nie mozna :) ze jak taki silnik to i stac na paliwko :) zakladajac instalke kolo 5 tys zl to wychodzi jak bym kupil ten samochod za 20 tys z instalacja:)a bedzie nowa :) na gwarancji :) a zamierzalem kupic 1.8 lub tdi :) w granicach 20 tys wiec wydaje mi sie ze dobrze na tym wyjde:) mam silnik v 6 ktory wspaniale pracuje :) no i po instalce bedzie koszt jak w dislu :) Prawie ;) P.s jak mozesz to napisz ile mniej wiecej koszt instalki takiej dobrej :) do v6 :) pozdrawiam:)
Opublikowano
Wiesz, kilka klubowych Kadettów (okolice Warszawy) z KTK.pl zagazowaliśmy i cykają Zniżka może niewielka, ale zawsze na pełny zbiornik gazu gratis można było liczyć, choć dawno niczego "po znajomości" nie montowaliśmy Bo wogóle ruch się zrobił słaby, części poszły w górę, a ceny instalacji w dół - jednym słowem zysk mniejszy, a pracownicy swoje muszą wziąść

Ale jakby co to zapraszam, tyle, że z Wrocławia to chyba wyjdzie Ci "szyte na przebite" czy jakoś podobnie

Napisz mi tylko cene instalacji albo na PW - sekwencja do 1,6 , i napisz co by bylo najlepsze itd .

Ostatnio była cena 3200zł ze zbiornikiem w miejsce koła o pojemności ok. 51l. Teraz nie wiem jak ceny stoją bo jestem na urlopie, gdyż żegnam tę robotę na jakiś czas :P Nie będę prawił, że instalujemy super włoskie oryginały bo zakładamy instalacje D.T. Gas System - polskie na podzespołach włoskich. Zapewne gorsze jakościowo, ale i cenowo tańsze (ale są i tańsze, więc nie jest to ostatni chłam), a wiadomo, że w tych czasach klient patrzy przede wszystkim na cenę i mało jest takich osób jak my, które dołożyłyby ten 1000zł aby tylko miec coś naprawdę firmowego. Osobiście nie czuję większej różnicy w porównaniu do włoskich oryginałów, jedynie listwy wtryskowe padają częściej :( Ale ja na swojej zrobiłem 20kkm i na razie odpukać jest OK, zresztą jak już pisałem, wymianą się nie przejmuję ;) Dodatkowo, na regulacje nie przyjeżdżam ;) Na początku trochę nie mogliśmy dojść z odcinaniem gazu przy mocnym depnięciu, ale tak jak poprzedni właściciel mówił, komputer był robiony podobno w Racimex Motorsport i stąd może wynikać problem. Kumpel ma taką samą wersje, ale bez quattro. U niego wszystko śmiga super, a ma założoną tę samą instalację co ja. U mnie dodatkowo włożona została większa listwa wtrysków, miedź fi6 została zastąpiona fi8 oraz zostało zwiększone ciśnienie gazu, a króćce wtrysków zostały delikatnie rozwiercone. Poprawa jest znaczna. Do jazdy na codzień starcza w zupełności - jestem zadowolony, ale tak, jakbym ruszał jak powiedzmy na 1/4 mili to można się spodziewać na drugim lub trzecim biegu odcięcia gazu :( To jest takie zabezpieczenie przed zbyt ubogą mieszanką. Niestety nie można pokonać ciśnienia doładowania, które narasta zbyt gwałtownie :( Na mniejszym ciśnieniu nie ma problemów ;) Zresztą wszystkie instalacje gazowe nie lubią wszelkiego tuningu typu stożki, wałki itp...

nie zaplacilem za to auto duzo:)

Podejrzewam, że koleś sprzedał auto promocyjnie bo nie było na nie zbyt wielu chętnych :) Nie chodzi tu o wygląd itp. bo prezentuje się wyśmienicie (zwłaszcza skóra), ale ze względu na motor :( Niestety taka jest prawda... Mój znajomy jakiś rok temu nie mógł sprzedać pięknej 80 B4 2.6 '93 ... Dosłownie igiełka. Jak coś było nie tak to wymieniał na nowe i się nie patyczkował. Razem z żoną bardzo dbali o auto, sam się zastanawiałem czy nie kupić go od nich, ale właśnie ze względu na silnik tego nie zrobiłem. Auto sprzedali 2 tys. drożej niż ja swoją 80 B3 1.8 '91...

Opublikowano

I tu masz racje Traviz :( niestety dzieki tak duzemu silnikowi auto tak tanie dorwałem w takim stanie , choc wydaje mi sie ze mimo silnika stoja wiecej a zapewniam ze koles od ktorego go kupiłem nie sprzedał go ze cos w nim nie tak, sam byłem zdziwiony ale 1 raz w zyciu kupiłem auto za takie pieniazki w takim stanie (nie patrzmy na poj) a koles mial naprawde duuuuuzo kasy,auto jezdzilo duzo do szwecji ( moze ktoś z Gorzowa WLP) zna to autko, osoba ta ma duzo innych a to mu stało na parkingu i zawalało miejscówe , a co do pojemosci to wielka racja,gdyby był 1. 9tdi poszedł by w ciagu "1 h" czy 1.8b bo nie kazdy decyduje sie na 2,6 ale ja majac 16tys w kieszeni mogłem miec jakies 1.6 albo 1.8 ale w stanie napewno nie takim:) wydaje mi sie ze ten samochod stoi kolo 18-19 tys wiec za to włoze sekwencje i posmigam napewno dłuuugo :) mam nadzieje:) juz nie mowie ze mogłem kupic za te $ jednynie dobrego fiata lum cos w tym stylu :)a wiec mimo 2.6 jestem zadowolony:) nawet w miescie spalanie nie jest tragiczne ;) 14 l / 100km sie zmiesci:) ale bardzo oszczednie i bez klimy:) i po 16 jak nie ma korkow hehe:) ale sie rozpisalem, a moze napiszcie co byscie kupili za 16 tys :) a tak z ciekawości bym chcial wiedziec :) Pozdrawiam :)