Jump to content
IGNORED

Jaki rozmiar felg wybrać 17 czy 18?

Recommended Posts

Posted

Cześć.Mam dylemat jak w tytule.Od paru dni noszę się z zamiarem zmiany moich felg 16' (zostają dla opon zimowych) na 17' lub 18'.W związku z tym mam pytanie do osób,które użytkowały te dwa rozmiary i mogą mi pomóc w wyborze.Jakie parametry felg do b7-ki 1.8T?Jakie opony?Zawieche mam standardową.Nie szukam szpanerskiego wyglądu,bardzie jestem nastawiony na komfort w sportowym wydaniu.Temat może już był na forum,ale ja jestem tutaj świeży jak bułeczki prosto z piekarni i nie znalazłem nic w tym temacie.Pozdrawiam

Posted
otw22.jpg
WWW.AUTO-MOTOR-I-SPORT.PL

Chciałbyś wymienić seryjne koła w swoim samochodzie ale nie wiesz jakie będą najlepsze? Przetestowaliśmy 16-, 17- i 18-calowe koła na Mercedesie C180 oraz Audi A3. Zapraszamy do testu, którego...

• Upvote 1
Posted
31 minut temu, Axel1 napisał:

Dokładnie tak.Troche poczytalem o tym,ale skłaniam się ku 17 ze względu na jakość dróg i standardowe zawieszenie w moje a4......ale kusi mnie 18 nadająca ładny wygląd autu?

Posted

Jak to mówiła moja ciocia  nie można mieć ciastko i zjeść ciastko. Poza tym cena nowych opon 16  a 18 cali . A nawet 17 cali.  Przy zakupie felg sprawdź też  czy nie trzeba pierścieni centrujących.

• Upvote 1
Posted
30 minut temu, nikodemjakub napisał:

ale kusi mnie 18 nadająca ładny wygląd autu?

Ale nie przy standardowym zawieszeniu.

• Upvote 1
Posted

Czyli najbezpieczniejszy wybór to 17?

Posted

Jo

• Upvote 1
Posted

Ok,dzięki za pomoc ?

Posted

Dobrze.Skoro już wybrałem 17-stki,to teraz została kwestia ET,szerokość felgi oraz rozmiar opon.

Posted

i parę innych tematów w tym temacie znajdziesz w dziale w którym napisałeś ten temat.

Wystarczy poczytać.

Posted
4 godziny temu, nikodemjakub napisał:

Dobrze.Skoro już wybrałem 17-stki,to teraz została kwestia ET,szerokość felgi oraz rozmiar opon.

Jak już bedziesz miał wszystkie graty podjedż do GĘBKI w Konopnicy k/ Lublina to pięknie Ci to wyważy i felg nie ryśnie zakładając opony. :guma:

• Upvote 1