Piotrek Krawczyk Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Opublikowano 2 Kwietnia 2020 Pozdrawiam wszystkich i prosze o pomoc . Panowie od roku mam problem z samochodem . Przełączyl sie q tryb awaryjny siweci sie check swiece oraz kontrolka DPF. Wyskakuje takze blad zwarcia do masy . Powymienialem wszystkie czujniki jakie bylo mozliwe , wymieniłem nastawnik klap kolektora i dalej nic . Nie mam mechanika który by mi to zrobił a w serwisie chca mi prac DPF za 900 co mogę zrobić sam po trasie bo nagaru nie ma duzo ale niestety cały czas jest tryb awaryjny . Pomoze ktoś ?
Piotrek Krawczyk Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2020 (edytowane) 5346 - klapa w kolektorze ssacym zespół 1 : P2009 00 [039] - zwarcie z masa jest tez błąd 5253 - filtr cząstek stałych , czujniki różnicy cisnienia . P2452 00 [039] - usterka elektryczna Edytowane 3 Kwietnia 2020 przez Piotrek Krawczyk Uzupełnienie tematu
kkt Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Piotrek Krawczyk napisał: 5346 - klapa w kolektorze ssacym zespół 1 : P2009 00 [039] - zwarcie z masa Musisz sprawdzić nastawnik klap w kolekrorze ssącym. Znajduje się obok kolektora ssącego. Odkręć go i zobacz jak wyglądają zeby od kół zębatych oraz sprawdź silniczek elektryczny. Jak uruchamiasz i gasisz silnik to ciegno od nastawnika sie rusza?
Piotrek Krawczyk Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Wymieniłem ten nastawnik na nowy . Zauważyłem ze przy wyłączaniu się porusza .
kkt Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Piotrek Krawczyk napisał: jest tez błąd 5253 - filtr cząstek stałych , czujniki różnicy cisnienia . P2452 00 [039] - usterka elektryczna Trzeba sprawdzić bezpieczniki, napięcie jakie dochodzi do czujnika różnicy ciśnień. Ja powyższe będzie dobre to trzeba wymienić czujnik tylko na taki sam jak jest założony. Stary czujnik jest oryginalny?
kkt Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 3 minuty temu, Piotrek Krawczyk napisał: Wymieniłem ten nastawnik na nowy . Zauważyłem ze przy wyłączaniu się porusza . Porusza sie kilka razy? Przy uruchamianiu silnika też sie rusza?
Piotrek Krawczyk Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zerkne na ten bezpiecznik zaraz . Stary jest oryginalny , nowy założyłem bosha .
kkt Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Teraz, Piotrek Krawczyk napisał: Stary jest oryginalny , nowy założyłem bosha . Staty numer boscha odpowiada nowemu?
Piotrek Krawczyk Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Sterownik klap sie rusza ale niestandardowo toznaczy tak jak by nie mogl sie ustawic prawidłowo , czujniki odpowiadają numerycznie . Bylem dzisiaj u jeszcze jednego znajomego mechanika , mowil ze prawdopodobnie zna przyczyne , trzeba bedzie sie pobawic troche kolektorem i tym nastswnikiem , nie wiem jak to sie fachowo nazywa ale bedzie cos przerabial bo w innym wypadku trzeba bedzie wymienic kolektor . Dam znac po zabiegu , prawdobodobnie w środę .
kkt Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Trzeba zamocować coś takiego Błąd nastawnika klap kolektora P2015 2.0 TDi CR VW 7256732652 - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz na Allegro.pl za 35 zł - Błąd nastawnika klap kolektora...
kkt Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 (edytowane) Edytowane 4 Kwietnia 2020 przez kkt
kkt Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Lub coś takiego Błąd nastawnika klap kolektora P2015 2.0 TDi AUDI 8392701131 - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz na Allegro.pl za 40 zł - Błąd nastawnika klap kolektora...
Rekomendowane odpowiedzi