Jump to content
IGNORED

Silnik zgasł i nie mogę odpalić

Recommended Posts

Posted

Cześć mam taki problem wracałem wczoraj do domu i po drodze auto mi zgasło zjechalem na pobocze i już nie odpaliłem. Silnik kręci tylko nie dostaje paliwa i po przekręceniu kluczyka włącza się wentylator a silnik jest zimny sprawdziłem bezpieczniki i na 3 nie ma prądu jeden jest na pewno od pompy paliwa nie są spalone i nie dostają wcale prądu. Co mogło być przyczyną takiego nagłego braku prądu? Silnik 2.0alt

Posted

A pod kompa podpinałeś? Jakieś błędy? 

W podszybiu woda Ci nie pływa? 

• 9 months later...
Posted
W dniu 10.04.2020 o 10:38, Rafał02 napisał:

Cześć mam taki problem wracałem wczoraj do domu i po drodze auto mi zgasło zjechalem na pobocze i już nie odpaliłem. Silnik kręci tylko nie dostaje paliwa i po przekręceniu kluczyka włącza się wentylator a silnik jest zimny sprawdziłem bezpieczniki i na 3 nie ma prądu jeden jest na pewno od pompy paliwa nie są spalone i nie dostają wcale prądu. Co mogło być przyczyną takiego nagłego braku prądu? Silnik 2.0alt

Cześć ! Podpinam się pod temat ponieważ mam podobny problem z moim a4b6 2.0ALT :(
Auto mam nieco ponad rok i nic z silnikiem do tej pory się nie działo aż do teraz :/ mianowicie ni z du*y ni z pietruchy auto rzuciło palenie , rozrusznik kreci elegancko ale nawet nie próbuje odpalić. Oczywiście zacząłem od sprawdzenia bezpieczników ale wszystko ok wiec wziąłem się za pompę paliwa. Dostałem się do niej no i zero reakcji przekręcając na zapłon wiec pomyślałem ze pompka siadła - wyjąłem sprawdziłem na krótko no i pompka śmiga. Wsadzilem ją z powrotem podpiąłem na krótko i auto nadal nie chce zapalić nawet nie chce pyrknąć :( :( Co do kompa to błędów było kilka ale nic konkretnego , kasowanie nic nie dało. Podpowie mi ktoś co się mogło stać ? To może być wina wody na podszybiu ? Czujnik położenia wału ? Kluczyk się nagle spiepszył ? 
Dodam ze auto stanęło jakieś 60-70 km od domu do tego straciłem robotę i strasznie mi zależy żeby uniknąć wzywania lawety no chyba ze faktycznie nie będę miał wyjścia ....
Pozdrawiam :)