piotrulo Posted April 10, 2020 Posted April 10, 2020 Witam, mam problem ze swoją Audi A4 B6 1.6 2004 rok. Otóż gdy przejade dłuższy odcinek to mimo wciskania gazu w podłoge nie ma mocy. Dodatkowo potem trzeba długo kręcić żeby zapalił. Występuje także lekkie falowanie obrotów na wolnych obrotach, a ostatnio nawet zgasł. Ostatnio zauważyłem jakby ubywało płynu chłodniczego Nie mam pojęcia co to może być za przyczyna. Miesiąc temu był wymieniany rozrząd, ale myśle że nie ma to z tym nic wspólnego bo na zimnym silniku moc jest. Bardzo proszę o pomoc i rady co robić w takiej sytuacji. Z góry dziękuję i pozdrawiam :-)
patryq633 Posted April 11, 2020 Posted April 11, 2020 Najpierw podpięcie pod komputer i sprawdzenie błędów żeby wiedzieć gdzie szukać awarii, bo to może być wszystko.
bodzio.c Posted April 11, 2020 Posted April 11, 2020 Na razie to wróżenie z fusów. Podepnij pod komputer jak dobrze radzi "patryq663", dokładnie sprawdź ten ubytek płynu bo po wymianie rozrządu może silnik się odpowietrza albo coś jest źle skręcone i jest wyciek. No i oczywiście sprawdź czy z wydechu na gorącym silniku nie masz białego dymka.
Recommended Posts