Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.0 TDI Kręci nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem podobny jak inni forumowicze ale czytałem wszystkie i wyczerpałem chyba te pomysły więc tworze nowy.

Jechałem dzisiaj do pracy, po 12km silnik zgasł i nie chce wogóle zapalić. Kod silnika to BNA, pompki wstępnej w baku nie ma, pompa vacum robi podciśnienie, pobiera sobie spokojnie paliwo z butelki, próbowałem przez filtr paliwa, założyłem dzisiaj nowy i też nic z tego, przekaźnik pompy pod podszybiem działa, podpinałem vcds-a ale nie chce się połączyć ze sterownikiem silnika, popatrzyłem na inne błędy i ma praktycznie wszędzie błędy, bład klimy, radia, centralki (do tej pory działała sprawnie, dzisiaj nagle centralny nie zamyka tylnych drzwi), błąd abs-u. Nie mam już pojęcia za co się zabrać, czy może być wina sterownika silnika? Dodam, że paliłem autko na drugim kluczyku i też nie ma reakcji, na plaka pali ale wskazówka od obrotomierza się nie podnosi, silnik pracuje kilka sekund na plaku i zapala się kontrolka od ciśnienia oleju. Macie jakieś pomysły?

Opublikowano

Zacznij od ogarnięcia sterowników i wrzuć tutaj wszystkie błędy. Skoro na plaka pali to silnik jako motor jest ok. Skoro się nie łączy z ECU to obstawiaj problem tam. Sprawdź bezpieczniki. Ciśnienie oleju się zapali bo zegary nie mają komunikacji z ECU. Sprawdź czy w ECU nie ma wody.

Opublikowano
  • Autor

ECU suche, szukam aktualnie przekaźnika 461 który jest odpowiedzialny za świece żarowe ale też może mieć wpływ na sterownik. Ciężko go dostać a na nowy trzeba chwilkę zaczekać.  Postaram się później wrzucić wszystkie błędy które ma.

Opublikowano

W skrzynce ecu nie ma bezpiecznika i przekaznika? Jakies odciecie zaplonu nie jest zamontowane?

Opublikowano
  • Autor

Okazało się, że wiązka pod kierownicą uległa przypaleniu...