Bali83 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam Chciałbym zaprezentować swoje A4 ? To już druga generacja A4 w moim posiadaniu wcześniej było A4 B6 1.8T 164 KM Multitronic (pierwsze zdjęcie) Teraz niestety manual A4 B8 kupione rok temu z przebiegiem 197 tys km , Auto wyposażone w silnik 2.0 TDI 143 KM CAGA manualna skrzynia biegów z napędem na przednią oś, Wersja wyposażenia delikatnie mówiąc nie powala na kolana (ale mnie to na razie wystarcza ?) Climatronic jednostrefowy, 4 x elektryczne szyby, radio Audi Concert, Czujnik deszczu, Czujnik Zmierzchu, Fotochromatyczne lusterko wsteczne, czujniki parkowania tył, multifunkcyjna kierownica, Auto kupiłem wraz z dwoma kompletami kół 16” zima oraz 18” lato pierwsze zmiany wprowadzane już przez poprzedniego właściciela 1. Wymieniony dekor licznika na: Po-Lift S-Line Black Piano 2. Wymienione fotele na Sport z elektrycznymi lędźwiami, do foteli zmienione zostały również boczki i przyciski otwierania szyb od polifta. 3. Wymieniona kierownica na trójramienną S-Line (chyba od polifta) Zmiany wprowadzone przeze mnie ? 1. Dokupione dekory Black Piano na drzwi i tunel, 2. Pomalowane: Grill, kratki halogenów i dyfuzor tylnego zderzaka na czarny połysk, 3. Oklejone folią Czarny połysk: relingi, chromowane ramki wokół szyb, lusterka zewnętrzne i dekor pasażera którego brakowało mi do kompletu ? 4. Wymiana oryginalnych żarówek świateł dziennych na ledowe Plany na najbliższą przyszłość: 1. Zmiana zawieszenia planuje założyć sprężyny Eibach ProKit -30/-35 2. Zmiana felg na 19” oczywiście w kolorze Czarny Połysk (ewentualnie jeżeli nie uda mi się sprzedać tych które posiadam to zmiana koloru na czarny połysk) 3. Program silnika ze 143 KM na ok 180-190 KM Plany na dalszą przyszłość: 1. Zmiana Grilla i kratek halogenów na RS look plaster miodu oczywiście Czarny połysk 2. Zmiana wydechu na 3.0 TDI oraz dyfuzora na bardziej sportowy Jest jeszcze kilka pomysłów jak np zmiana kierunków w lampach z tyłu czy lustrach na pływające ale co do tego jeszcze się zastanawiam ? Zdjęcia 1. Moje B6 o którym wspominałem na początku ? (1) 2. Zdjęcia z ogłoszenia zapisane zaraz po zakupie auta (2-9) 3. Zdjęcia po pomalowaniu grilla kratek i dyfuzora (10-13) 4. Zdjęcia po zmianie żarówek świateł dziennych (14) 5. Zdjęcia po oklejeniu folią (pozostałe ?) Mam nadzieję że auto się spodoba i chętnie poznam Wasze opinie ewentualne podpowiedzi odnośnie dalszych modyfikacji ? Pozdrawiam ? Edytowane 28 Kwietnia 2020 przez Bali83
Mordeliuss Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Fajne auto jakieś mody już wpadły więc nie zatrzymuj się i do przodu ale jak powszechnie wiadomo to mocno uzależnia
Kooga Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) Nastepna rzecza w ktora powinienes zainwestowac to zrobienie przedniego zderzaka, bo psuje calosc I tez polecam wymiane licznika na poliftowy z kolorowym wyswietlaczem Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez Kooga 1
Michu1996 Opublikowano 1 Maja 2020 Opublikowano 1 Maja 2020 Powoli do przodu Z pewnością lampy z przodu i z tylu do zmiany, bo psują cały wygląd auta Powodzenia w modach
Bali83 Opublikowano 15 Maja 2020 Autor Opublikowano 15 Maja 2020 W dniu 30.04.2020 o 09:04, Kooga napisał: Nastepna rzecza w ktora powinienes zainwestowac to zrobienie przedniego zderzaka, bo psuje calosc I tez polecam wymiane licznika na poliftowy z kolorowym wyswietlaczem Plan na przyszły rok zakłada odświeżenie warstwy lakieru na całym aucie.? Ale rzeczywiście ten zderzak też i mnie przeszkadza ?
Bali83 Opublikowano 15 Maja 2020 Autor Opublikowano 15 Maja 2020 W dniu 1.05.2020 o 08:43, Michu1996 napisał: Powoli do przodu Z pewnością lampy z przodu i z tylu do zmiany, bo psują cały wygląd auta Powodzenia w modach Był taki pomysł ale na dzień dzisiejszy jak dla mnie zmiana na BiXenon to trochę zbyt kosztowna sprawa, ??♂️ a wychodzę z założenia że jak to robić to konkretnie czyli spryskiwacze lamp i czujnik poziomowanie lamp. Zaciekawiły mnie ostatnio lampy przerabiane na led. Ale na razie tylko obserwuje rozwój tego typu modyfikacji ?
Bali83 Opublikowano 15 Maja 2020 Autor Opublikowano 15 Maja 2020 (edytowane) W dniu 30.04.2020 o 07:57, Mordeliuss napisał: Fajne auto jakieś mody już wpadły więc nie zatrzymuj się i do przodu ale jak powszechnie wiadomo to mocno uzależnia Dzięki ? Wczoraj auto wstawiłem do mechanika na wymianę sprężyn po chwili wahania pomiędzy Eibach Pro Kit a H&R padło na Eibacha ? Felgi też już wybrane myśle że kwestia 2 max 3 tygodni i dodam zdjęcia jaki efekt tych zmian. ? Edytowane 15 Maja 2020 przez Bali83 1
Bali83 Opublikowano 27 Maja 2020 Autor Opublikowano 27 Maja 2020 Sprężyny założone ? Felgi zamówione czekam na dostawę ? niedługo kolejne foty ?
Bali83 Opublikowano 27 Maja 2020 Autor Opublikowano 27 Maja 2020 Kolejne zmiany wprowadzone ? Ramki zmienione na czarny połysk ? Logo Audi pomalowane na czarny połysk ?
Bali83 Opublikowano 30 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2020 No i zrobione ? Nastąpiła mała zmiana decyzji, po konsultacji z lakiernikiem auto zostało poddane zabiegowi korekty lakieru i pomalowany został przedni zderzak dodatkowo całe auto zostało polerowane. Dodatkowo lakiernik poprawił czarne plastiki w celu uzyskania jeszcze głębszej czerni. (Pierwsze malowanie nie do końca mnie satysfakcjonowało ?) W końcu dojechały też felgi i opony. I na tym chyba skończę modyfikacje w 2020. Ewentualnie jakieś drobnostki będą jeszcze robione/zmieniane ?Poniżej efekt końcowy wszystkich prac
Rekomendowane odpowiedzi