Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[A6 C5] Wymiana rozrzadu w silniku 2.4 V6. Jakie elementy???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witojcie :P

Panowie powiedzcie mi co by sie sprzydalo wymienic w tym silniczku 2.4 v6 30V. Z tego co wiem to pompa wody jest na innym pasku i nie trzeba jej bedzie wymieniac jesli nie cieknie, zgadza sie??

Co sadzicie o tym zestawiku?? http://www.allegro.pl/item175278841_rozrzad_2_4_2_7_2_8_v6_vw_skoda_audi_do_wk.html

Tanio , drogo czy w sam raz??

Czy olej syntetyczny 0W/40 przy przebiegu 140 tys bedzie ok? Taki byl wczesniej ale oczywiscie bede wymienial razem z wszystkimi filtrami.

Jeszcze takie pytanko: Czasami (często) jak stoje na swiatlach lub wogole stoje to strasznie mi skacza obroty miedzy 900-200 obr. , a czasami to mi nawet zgasnie. Nie wiecie czym to jest spowodowane??

Jeszcze jedna sprawa , jak przyspieszam ale tak rownomiernie bez nogi w podlodze i to tez czasami sie dzieje , nagle czuc takie szarpniecie jak by mnie ktos z tylu pociagnal i za chwile wszystko wraca do normy.:P Nie wiecie co sie dzieje??

Z gory dzieki za odp.

Pozdro

Panowie ile elementow musze wymienic przy tym silniku???? chodzi o rozrzad , plisss o pomoc bo jutro chce wymienic :)

[ Dodano: 27-03-2007, 17:10 ]

panowie pomozcie :((

[ Dodano: 27-03-2007, 17:32 ]

Panowie jak jest naklejka na klapie silnika , ze byl wymieniany rozrzad przy 117 tys 02.05 , to myslicie ze byl wymieniany czy ktos wala chcial zrobic??