Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi a4 b5 1.6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z audi a4 b5 1.6 podczas jazdy zarówno na gazie jak benzynie jak wciskam sprzęgło obroty szybko mi spadają do zera i samochód gaśnie albo czasami zdarzy się że odbije,również poczas stania obroty faluja i gaśnie.Na gazie auto czesto szarpie.Może pod powiecie co to może być.

Opublikowano

U mnie coś podobnego powodowały wtryski od LPG. Jak długo masz tą instalacje i co w niej siedzi? 

Najlepiej zacząć od podłączenia kompa i sprawdzenia błędów 

Opublikowano
  • Autor

Mam już kilka lat,instalacja lpg stag.Byłem u gazownika ale nie znalazł wejścia w instalacji żeby podłączyć komputer,masakra

Opublikowano

W samym Lublinie to możesz próbować do warsztatowni, Rogowskiego w Snopkowie, niedaleko Lublina. Koło Lublina jest jeszcze forumowy kolega soul87 ale w czasach pandemii unika kontaktu :PNikogo więcej nie ma do polecenia w regionie.

Opublikowano
  • Autor

W którym miejscu moze może być przełącznik na benzyne bo w środku auta nie ma 

Opublikowano

Jeżeli masz staga to powinieneś mieć w środku coś takiego. Kółko z "B/G" lub AC to przełącznik. 
image.png

Opublikowano
  • Autor

No niestety nie mam nic w środku

Opublikowano

A nie jest skitrany w popielniczce lub we wnęce jakiejś? Musi gdzieś być. Ile masz to auto?

Edytowane przez przem8

Opublikowano
  • Autor

Sory to instalacja elpigaz.Auto mam 3 lata nic sie nie działo aż do teraz właśnie.Mam tylko pokazane pod kierownicą kropeczki ile mam gazu ale tam nie ma żadnego przełącznika

Opublikowano
9 minut temu, zNumeRaz napisał:

Sory to instalacja elpigaz.Auto mam 3 lata nic sie nie działo aż do teraz właśnie.Mam tylko pokazane pod kierownicą kropeczki ile mam gazu ale tam nie ma żadnego przełącznika

I tym samym przełączasz na pb. Musisz to przytrzymać.

Opublikowano
  • Autor

O to chodzi że tam nie ma żadnego przycisku

Opublikowano

Poka fotę.

Opublikowano
  • Autor

20200509_170814_HDR.jpg

Opublikowano

Przytrzymujesz ten kwadracik i Ci się wyłącza zasilanie lpg.

Opublikowano
  • Autor

Niestety przycisk nie działa ale podczas odpalania rano dzieje sie również to samo na benzynie

Opublikowano

Możesz jeszcze odłączyć aku na 10-15min i potem pojeździć tylko na benzynie. Jeżeli byłoby ok to wina LPG, ale tak jak pisałem prędzej najlepiej jeszcze sprawdzić błędy czy to w sterowniku LPG czy sterowniku silnika. 

Złącze diagnostyczne masz w miejscu połączenia centralki ze sterownikiem i chyba będzie podobne do takiej złączki

zlacze-superseal-4-pin-kpl.jpg (525×525)

Pierwsza lepsza instrukcja w necie od Elpigaz - czyli raz wcisniesz kwadracik i jedziesz n PB

image.png

Opublikowano
  • Autor

Problem jest w tym że jak odpalam na benzynie to zaraz mi się przełącza na gaz a przycisk nie działa

Opublikowano

To zakręć butlę i się przerzuci na benzynę.

Opublikowano
  • Autor

Odpiołem przepływomierz i praktycznie wszystkie objawy zniknęły czyli może sugerować że przeplywomierz jest do wymiany ?