ingolstad Posted May 8, 2020 Posted May 8, 2020 Cześć, cierpliwość na mechaników straciłem już dawno a i mnie skończyły się pomysły zatem postanowiłem zapytać tutaj. Problem polega na tym, że pedał hamulca podczas hamowania mięknie i delikatnie zapada się aż w końcu następuje ostre szarpnięcie. Dźwięk przy tym przypomina ten kiedy załącza się ABS. Wszystko zaczęło się po wymianie klocków u "podwórkowego mechanika". Auto w sprawie tego tematu odwiedziło jak dotąd 3 mechaników. Każdy oczywiście snuł inną diagnozę ale problemu nie rozwiązał. Wreszcie za sprawę wziąłem się sam i to co wykluczyć mogę na pewno to: - nie ma powietrza w układzie - pompa ABS była przekładana i nie jest to wina pompy - pompa hamulcowa przy serwie została zregenerowana - wszystkie zaciski i prowadnice są ok Jeśli ktoś z większą wiedzą od mojej ma jakieś pomysły to proszę o wskazówki bo mnie ręce opadły.
ingolstad Posted June 25, 2020 Author Posted June 25, 2020 Koronki wyczyszczone i czujniki w prawidłowym położeniu. Odpowietrzałem dzisiaj ponownie dla 100% pewności przepompowując cały zbiorniczek na każdym kole. Pedał na chwilę był twardy i reagował poprawnie przez dwa, może trzy hamowania. Później znów ta sam sytuacja. Ktoś coś?
Recommended Posts