gabrielb1 Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) Witam, dziś podczas wizyty w stacji diagnostycznej, diagnosta zwrócił mi uwagę, że na biegu jałowym słychać z komory silnika dziwny dźwięk. On to usłyszał tylko dlatego, że miał otwarte okno i byliśmy w hali. Ja wcześniej tego dźwięku nie słyszałem. W kabinie przy zamkniętych oknach, wyłączone radio, klima w ogóle go nie słychać. Dopiero jak się otworzy okno i wychyli głowę to jest on słyszalny. Dźwięk znika po naciśnięciu sprzęgła, mniej więcej w 1/3 zakresu pracy sprzęgła już go nie słychać i wraca po puszczeniu sprzęgła. Gdy zwiększam obroty silnika na postoju (pedał sprzęgła nie wciśnięty, dźwięk nie jest głośniejszy). Przy otwartej masce stojąc nad silnikiem też go nie słychać. Jest on słyszalny przy kole lewym i prawym, mniej więcej tak samo głośno. Podczas jazdy go nie słychać. Sprzęgło i skrzynia pracują prawidłowo. Skrzynia manual 6 biegów. W załączeniu nagranie. Co to może być? 30 maj, 10.46.mp3 Edytowane 7 Czerwca 2020 przez gabrielb1
gabrielb1 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2020 W dniu 30.05.2020 o 12:05, gabrielb1 napisał: Witam, dziś podczas wizyty w stacji diagnostycznej, diagnosta zwrócił mi uwagę, że na biegu jałowym słychać z komory silnika dziwny dźwięk. On to usłyszał tylko dlatego, że miał otwarte okno i byliśmy w hali. Ja wcześniej tego dźwięku nie słyszałem. W kabinie przy zamkniętych oknach, wyłączone radio, klima w ogóle go nie słychać. Dopiero jak się otworzy okno i wychyli głowę to jest on słyszalny. Dźwięk znika po naciśnięciu sprzęgła, mniej więcej w 1/3 zakresu pracy sprzęgła już go nie słychać i wraca po puszczeniu sprzęgła. Gdy zwiększam obroty silnika na postoju (pedał sprzęgła nie wciśnięty, dźwięk nie jest głośniejszy). Przy otwartej masce stojąc nad silnikiem też go nie słychać. Jest on słyszalny przy kole lewym i prawym, mniej więcej tak samo głośno. Podczas jazdy go nie słychać. Sprzęgło i skrzynia pracują prawidłowo. Skrzynia manual 6 biegów. W załączeniu nagranie. Co to może być? 30 maj, 10.46.mp3 1 MB · 4 pobrania
gabrielb1 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2020 Jakby co to sprawa rozwiązana. Poszedł docisk sprzęgła.
Rekomendowane odpowiedzi