Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Felga 16 7.5J ET35

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam pytanie czy na felgę 7,5 cala mogę założyć oponę 205/55/16 i jak to będzie wyglądać? czy nie bedzie za bardzo naciagnieta? Może lepiej 225/50/16? Pozdrawiam.

Opublikowano

Mozesz.. ale czy potrzeba takich szerokich kapci przy ADR który mocą nie grzeszy.. na przodzie odczujesz róznice :wink4: felga o ET35 fajnie wyglada w A4 :]

Opublikowano
  • Autor

No właśnie. Sprawa wygląda tak, że kupiłem już te felgi. Teraz kwestia szerokości opony niby montują 205 na 7.5J ale mam wrazenie, że bedą lekko naciagniete. A tak na matginesie to ma jakieś znaczenie jak opona jest naciągnięta? Wielkie dzieki.

Opublikowano

słuchaj 205 na 7,5 cala żle wyglądać nie będzie ,lekko naciągnięta a 225 będzie miała rancik ochronny po załozeniu-mniejsze ryzyko przytarcia feli o krawężnik :good:

Opublikowano

ja przeskoczylem z 195 na 225 i malo mnie szlag nie trafi.. to przejscie wykonczylo mi juz calkiem pompe wspomagania, kazda koleina ciagnie auto jak szyny, do tego zamulka i smok.. tyle dobrze ze fajnie wyglada, ale tez zastanawiam sie nad przejsciem na 205. tyle ze ja 17x7,5

ale mnie zaraz uzytkownicy 225 zaszlachtują..

Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzieki z pomoc. Chyba zaloze 205/55/16 na te felgi... wg. tabeli Toyo (bo te gumy chce) 205/55/16 zalecane6,5 minimalne5,5 maksymalne7,5 wiec chyba ok. Pozdrawiam. Jeszcze raz wielkie dzieki.

Opublikowano

Wielkie dzieki z pomoc. Chyba zaloze 205/55/16 na te felgi... wg. tabeli Toyo (bo te gumy chce) 205/55/16 zalecane6,5 minimalne5,5 maksymalne7,5 wiec chyba ok. Pozdrawiam. Jeszcze raz wielkie dzieki.

no problem :hi:
Opublikowano

maksymalne oznacza, że opona będzie mocnawo naciągnięta i poza kwestią wizualną (mnie odrzuca taki wygląd) również łatwiej będzie uszkodzić felgę. Ja bym się decydował na 215/55R16[br]Dopisany: 28 Marzec 2009, 23:35_________________________________________________215/50 będzie jeszcze nieco mniej naciągnięta i będzie zapewniała lepsze prowadzenie w zakrętach.
Opublikowano

Pomyśl nad 215, na 7,5" feldze będzie OK.

Opublikowano

Chriss11222 możesz mi przy okazji powiedzieć jakim śrubami zamierzasz przykręcić te koła :) Chodzi mi o długość gwintu ??? Pytam bo mam do założenia na lato też felgi o ET 35 i nie wiem czy śruby na których mam koła o ET 45 będą pasować do tych o ET 35.

Opublikowano

Chriss11222 możesz mi przy okazji powiedzieć jakim śrubami zamierzasz przykręcić te koła :) Chodzi mi o długość gwintu ??? Pytam bo mam do założenia na lato też felgi o ET 35 i nie wiem czy śruby na których mam koła o ET 45 będą pasować do tych o ET 35.

Musisz sprawdzić ile śruby wystaje spod felgi kiedy masz ją jeszcze nie założoną. Było o tym dużo pisane na forum.
Opublikowano
  • Autor

Dzieki za wszystkie odpowiedzi. Co do srub byly w komplecie wlasciwie takie same jak oryginalne przy felgach stalowych. Moze ciut dluzsze. Pozdrawiam.

Opublikowano

moze faktycznie do tych felg nietypowy rozmiar jakim jest 215/55/16 bedzie zalecany :mysli: