Opublikowano 13 Lipca 20205 l Cześć Dokładnie tak jak w temacie. Na wstępie wspomnę,. iż jestem w tym totalnym laikiem - to będzie moja pierwsza podmianka radia w A4 B6 (rocznik 2002) z kierownicą multifunkcyjną. Tytułowe radio posiada wejście na interfejs fabrycznego sterowania z kierownicy - co to konkretniej oznacza? Czy muszę dokupić dodatkowy interfejs do obsługi klawiszy głośności/zmiany stacji na kierownicy, czy będzie działać to na zasadzie plug&play? Budżet na taki zabieg mam nielimitowany, zależy mi wyłącznie na tym, aby rozwiązanie było długotrwałe i w mało awaryjne. Jeśli już interfejs, to jakiś konkretny? Z czego na co? Na car audio znam się jak świnia na gwiazdach . W innych postach te odpowiedzi są jakieś rozmemłane, i nikt nie odpowiada wprost na pytania, które sobie samemu zadaję. Liczę na waszą pomoc klubowicze!
Opublikowano 15 Lipca 20205 l Musisz dokupić interfejs do sterowania bo nie ma w zestawie. Np. taki interfejs Adapter do sterowania z kierownicy Audi A3,A4,TT CTSAD002.2 - Adaptery do kierownicy - CAR-TRONIC WWW.CAR-TRONIC.PL Wybierz adapter do Audi i ciesz się możliwością... Do tego jeszcze to złącze Przewód Pioneer dla interfejsów ACV,Connects2 - Adaptery do sterowania z kierownicy - CAR-TRONIC WWW.CAR-TRONIC.PL Przewód Pioneer dla interfejsów ACV,Connects2 Podłączenie w sumie P&P Z anteną trzeba będzie popatrzeć czy nie trzeba będzie wzmacniacza antenowego dołożyć jak bedzie za słaby sygnał i stacji nie bedzie mógł znaleźć. Edytowane 15 Lipca 20205 l przez Muskel1
Opublikowano 15 Lipca 20205 l Dzięki za pomoc Muskel! Chociaż sam adapter chyba inny będzie potrzebny, bo mam model przed 2004r. Znalazłem poniższy, nada się? Adapter do kierownicy Audi A3,A4,TT CAN-Bus ISO CTSAD003.2 - Adaptery do kierownicy - CAR-TRONIC WWW.CAR-TRONIC.PL Steruj radiem z poziomu kierownicy dzięki specjalnemu adapterowi do samochodów marki Audi. Bezinwazyjna instalacja, łatwa obsługa. Zobacz!
Opublikowano 15 Lipca 20205 l No tak. Nie masz jeszcze wtyczki Quadlock u siebie. Ten powinien być. Problem bedzie tylko z odbiorem FM. Nigdzie nie mogę znaleźć separatora antenowego z podwójną wtyczką tak jak ten tutaj. Ty masz właśnie normalną wtyczkę antenową i wtyczkę Fakra i taki separator powinien być wpięty bo oryginalne radio podaje napięcie na tylne wzmacniacze a zwykłe radia nie. https://enfigcarstereo.com/ENFIG_AAA_VWAUD2.html Czyli bedziesz musiał dokupić separator z podwójną wtyczką Fakra i do tego jeszsze przejściówkę. Taki separator WZMACNIACZ SEPARATOR ANTENOWY FAKRA x2 DIN VW SEAT 7171283062 - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz na Allegro.pl za 23,99 zł - WZMACNIACZ... I tą przejściówkę Adapter Przejściówka Anteny ISO - Radio Fakra 8759024104 - Sklep internetowy AGD, RTV, telefony, laptopy - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz na Allegro za 19,99 zł - Adapter... Przejściówkę wpinasz na jedną ze złączy Fakra i drugą stronę w kabel antenowy w aucie. Masz 4 wyjmaki do radia? Edytowane 15 Lipca 20205 l przez Muskel1
Opublikowano 15 Lipca 20205 l 1 minutę temu, domynykk napisał: Na FM mi nie zależy, słucham z USB No ale jak to tak bez radia?