Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Przyczyna notlaufa - logi (silnik AHF 100KM)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

standardowy problem notlaufa. Ale nie bardzo wiem o co chodzi. Sztanga pracuje całkiem przyzwoicie. Natomiast w czasie jazdy maskakra - jak przyśpieszam spokojnie równo, to nie łapie notlaufa i do 170 km/h szedł (i zapas jeszcze był). Jak chcę zrobić loga to turbo dostaje ogromnego OB i oczywiście od razu notlauf. Czemu łopatki stają dęba tak od razu przy pełnym bucie skoro widać w 011 BS że nawet ładnie pracują :confused4:?

log11bsh.th.jpg

logdyn.jpg

Opublikowano

jaką masz motorownię ??[br]Dopisany: 31 Marzec 2009, 14:36_________________________________________________przepływka coś źle pracuje, i masz przeładowanie,

Opublikowano
  • Autor

tak jak w opisie na dole - seria AHF 110 ps

no lmm wessało pewnie skoro turbo pier... 1,5 bara. A pytanie właśnie skąd takie przeładowanie :)

Opublikowano

poczytaj o logach i zrób poprawnie jeszcze raz

Opublikowano
  • Autor

wiem jak się logi powinno robić. Tylko boję się, żę mi trubo w końcu rozp... przy takim OB. Po co mam je męczyć, skoro widać, że za długo loga nie zrobie przy pełnym bucie. Mogę go jedynie wydłużyć z dołu od 1500 prn,ale efekt finalny będzie tan sam. A dwumas będzie zdrowszy :>

Opublikowano

Przepływka mierzy całkiem dobrze. Kierownice stoja lub sie przycinaja i dlatego tak przeladowuje. Jesli twierdzisz ze sztanga chodzi dobrze to zrob logi BS z 011, 007 i 003 (jesli dobrze pamiętam, ale zajrzyj jeszcze do Diagnostyki w dziale Warsztat). No i statyczne z wszystkich wymaganych grup. Dynamiczne na razie odpuść.

Opublikowano
  • Autor

ok, dzięki. Na "macanego" sztanga pracuje, ale nie wiem czy w całym zakresie (ach te poprzecznie ustwione motorownie). W każdym razie w 011 BS widać że N75 ładnie przestawia żaluzje.

Opublikowano

Nawet przy tak zapieczonych kierownicach jak tutaj...czasami zdarza sie tak ze 011 BS wygladają poprawnie.

Wyczysc turbine i zrob ponownie logi.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

@przemik - wytłumacz mi jak to możliwe, że w 011 BS kierownice się ładnie przestawiają a na drodze stają dęba. Na pewno są zapieczone? Pytam, bo kurcze wyciąganie turbo w seacie to nie taka błachostka. No i dziwne, że jak łagodnie przyspieszam to notlaufa nie łapie nawet przy dużych prędkościach.

ps. dziękuje modowi za poprawienie nazwy wątku. Ale czemu zdjął mi całe 10 kucy :naughty: Chyba, że po logach widać tylko te 100 :wink4:

Opublikowano

Testowanie na postoju kiedy ECU wymusza przestawianie sztangi to jedna sprawa a zachowanie podczas proby dynamicznej to druga.

Czyszczenie turbawy Cie nie ominie. :wink4:

Przeladowanie musi trwać ~7 sek zeby ECU właczyło tryb awaryjny i zapisal sie bład.

Opublikowano

Przeladowanie musi trwać ~10 sek zeby ECU właczyło tryb awaryjny i zapisal sie bład.

~ 7 :wink4:

Opublikowano

Przeladowanie musi trwać ~10 sek zeby ECU właczyło tryb awaryjny i zapisal sie bład.

~ 7 :wink4:

Poprawione -faktycznie rozmawailismy o tym przy okazji mojego notlaufa... :)