Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

brak dżwięku symphony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Bawiłem się w kodowanie w sekcji radio kodowanie vcds. Mam nagłośnienie bang & olufsen. Konkretnie chciałem uaktywnić wejście aux w schowku. Coś pozmieniałem i nie ma dżwięku.  Jak dam reset radia w mmi to działa ale potencjometr nie reaguje oraz z kierownicy nie działa sterowanie. Potrzebuję orginalne standardowe kodowanie wpisać w pomocniku kodowania. mmi 2g high

Opublikowano
  • Autor

Ok wieczorem. Dzięki

Opublikowano
  • Autor

20200726_141953.jpg

20200727_205225.jpg

20200727_205500.jpg

Opublikowano
  • Autor

20200729_203049.jpg

20200729_203232.jpg

Edytowane przez Leszek123

Opublikowano

To nie jest scan kolego. To sa 2 kody błedów z roku 2007. Wykonaj Autoscan i wklej tu jego wynik (protokół, plik .txt)

Opublikowano
  • Autor

Aku odpisałem I data nie ustawiona.

20200803_191643.jpg

20200803_191655.jpg

20200803_191808.jpg

Opublikowano

Prawie dobrze:thumbup1: teraz skopiuj ten cały tekst (wszystko od samej góry do samego dołu) z tego pliku tekstowego i wklej tu.

Opublikowano
  • Autor
Opublikowano

Coś jest nie tak z Twoim vcds i kablem bo nie łączy Ci się z wieloma sterownikami. To po pierwsze.

Po drugie z jakiegoś powodu masz w radiu uruchomioną ochronę komponentu co może prowadzić do ograniczenia pewnych funkcji.

Jeżeli nie zapisałeś sobie oryginalnego kodowania przed jego zmianą masz teraz następujące możliwości by je przywrócić:

1. Jeżeli masz gdzieś wcześniejszy (starszy) autoscan z tego auta, ktory może kiedyś wykonałeś jest w nim zapisane to stare kodowanie. Kopiujesz je i wklejasz w kodowaniach i jest jak było.

2. Jeżeli nie masz wcześniejszego autoscanu możesz zmiany kodowania odczytać z folderu Debug. VCDS zapisuje tam w tym folderze w pliku tekstowym stare i nowe kodowanie i nr sterownika w którym było zmieniane. Szukaj na dysku C folderu VCDS i w nim folderu Debug. Tam sa te pliki tekstowe. Otwierasz, szukasz odpowiedniego sterownika (radio ma 56, jeżeli tylko tam zmieniałeś). Kopiujesz ten ciąg cyfr kodowania i wklejasz je w ponownym kodowaniu po podłączeniu kabla.

3. Jeżeli to nic nie da to szukanie kogoś kto ściągnie ochrone komponentu z radia lub odrazu do ASO celem ściągnięcia i ponownego fabrycznego zakodowania.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano

Ten plik w folderze Debug nazywa sie CodingLog.txt

Opublikowano
  • Autor

Ok sprawdzę w wolnej chwili.  Łączy się z wszystkimi komponentami tylko scan był robiony na zgaszonym silniku, bo obecnie auto stoi na kanale czekam na downpipa jak przyjdzie I przy okazji konserwację podwozia robię. Dzięki wielkie za info.

Opublikowano

Silnik nie musi chodzić. Zapłon musi być tylko włączony i był bo w przeciwnym razie by się w ogóle nie połączył i nie dało by sie zrobić autoscanu.

Opublikowano
  • Autor

Wpisałem stare kodowanie I działa. Bardzo dziękuję.  Pozdro 

Opublikowano

:wink::thumbup1: Skąd pobrałeś stare kodowanie? Z debug?

Opublikowano
  • Autor

Tak. A pytanie da się spolszczenie wgrać,bo nie da się uaktywnić zielonego menu vcds.

Opublikowano

Zielone menu jest tylko w mmi. Ty masz radio Symphony z logiką obsługi mmi. Mmi jest w sterowniku 5f którego Ty nie masz i tam się włącza zielone menu.

Opublikowano
  • Autor

Aha. Czyli spolszczenie nie podejdzie?

Opublikowano

Spolszczenie podejdzie ale sam nie dasz rady wgrać. Poszukaj na allegro chyba sa firmy które to oferuja do radia Concert i Symphony. Koszt jakies 500-600 zł chyba widziałem ostatnio.

Edytowane przez Muskel1

Opublikowano
  • Autor

Ok. Dzięki