Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z centralnym zamkiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś wyjechałem samochodem stanąłem i zamknąłem go z pilota. Po czasie otworzyłem go z pilota jak zwykle wsiadłem i pojechałem do domu :) wjechałem do garażu no i oczywiście naciskam na pilocie zamykanie i słyszę brzęczenia (pewnie pompa CZ) a więc zawróciłem i zauważyłem ze drzwi nie zostały zamknięte próbowałem naciskać otwierania zamykanie jednak drzwi nie zamykały się ani nie otwierały po ręcznym zamknięciu, światłą wewnątrz zapalają się jak wcisnę otwarcie i gasną jak wcisnę zamykanie, pompa cały czas chodziła, dopiero po odpaleniu auta ucichła, spróbowałem znów po zgaszeniu auta i dalej nic tylko pompa brzęczy, żeby ją uciszyć znów musiałem odpalić auto. Z racji że już późno zamknąłem audika ręcznie i postanowiłem się was poradzić od czego jutro zacząć co może być przyczyną ??

z góry dzięki za pomoc !

Opublikowano

szukałeś na forum ? o centralach jest sporo w szczególności w B5 :cool1:

Opublikowano

prawdopodobnie posypal sie wirnik w pompce centralnego zamka...

uzyj :szukaj: jest pelno podobnych tematow...

Opublikowano

Mogł się posypać wirnik albo w układzie ciśnienia jest nieszczelność. Sprawdz czy są dobrze podłączone wężyki ciśnieniowe do pompki.

Opublikowano

Wygląda na to że jest wszystko ok z układem elektrycznym. Pozostaje tylko układ ciśnieniowy, więc tak jak kolega powiedział, albo gdzieś się wężyk przetarł (lub wyleciał), albo wirnik.

Opublikowano
  • Autor

ok dzięki panowie, rozkręciłem pompę i niemiła niespodzianka, wirnik się rozsypał :confused4: i mam pytanie może ktoś z klubowiczów ma spaloną pompę z dobrym wirnikiem albo zna kogoś kto mógłby mieć, prosiłbym o info :) bo chyba lepiej wymienić sam wirnik niż całą pompę ? czy są różne wirniki ? czy z każdego B5 będzie pasował ?

znalazłem taką http://moto.allegro.pl/item599798347_pompka_do_centralnego_zamka_audi_a4_c4_a6_b4.html

u mnie na pokrywie jest taki symbol 8DO.862.227 C

czy wirnik będzie dobry z tej aukcji ??

poZDRo!

Opublikowano

Jeden z kolegów skleił super glue :)

Opublikowano
  • Autor

Jeden z kolegów skleił super glue :)

czytałem o tym :] ale u mnie nie da rady tego skleić, są duże kawałki, ale jeden odłamek rozpadł się w mak :]