Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] wskazówka temperatury stoji cały czas w miejscu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wymieniłem juz czujnik temperatury ale nic sie nie zmieniło,po włączeniu zapłonu wskazówka od temp.przeskakuje minimalnie w prawo nie wiem czy tak powinno być przeciez silnik jest jeszcze zimny.Wskazówka przeskoczy o dwa milimetry i juz sie nie rusza tak jest za każdym razem,moze to jakieś zwarcie,albo sprzedali mi zepsuty czujnik?z góry dzieki za pomoc

Opublikowano

może bład musisz skasować po wymianie...

Opublikowano

to że ona przesuwa się minimalnie w prawo to normalne

może musisz skasować błąd, albo jest jakieś zwarcie przy kostce tej którą podpinasz pod czujnik

Opublikowano

Witam

Mam bardzo podobny problem, tylko z tą różnicą, że wskaźnik czasami budzi się do życia i wskazuje prawidłowo.

Nadmienię tu, iż czujnik G2/G62 jest sprawny.

Byłem z tym problemem u elektyka i stwierdził, że jest uszkodzony mechanizm wskaźnika. Podobno jest on zespolony

z pozostałą częścią zegarów :confused4: tak więc chyba nie ma szans na wymianę tylko tego zegara. :kwasny:

Chyba trzeba będzie wymienić komplet zegarów :thumbdown:

Pozdrawiam

Rafał

Opublikowano

kasowalem blad sprawdzałem prawidłowość działania zegarów i dalej nic.wymieniłem czujnik ktory jest po lewej stronie silnika jest tez jeszcze jeden który jest po prawej stronie ale mechanik powiedzial ze ten drugi nie ma nic wspólnego..

Opublikowano

czujnik temperatury jest w głowicy lub też w bloku silnika dokładnie nie pamiętam

Opublikowano

a jak z termosatem?