Jump to content
IGNORED

Problem z AIRBAG

Recommended Posts

Posted

Witam 

audi a4 b8 avant 2014 rok 

Kupiłem auto rozbite  cały bok poduszka w siedzeniu od pasażera wystrzeliła i kurtyna prawa a i pas tez wystrzelił prawy , wszystko zostało wymienione na orginalne nowe części , auto nie dawno było u elektryka ale nie dał rady usunąć błędu od airbag , wyskakiwało mu ze może to być : bezpiecznik pirotechniczny  ale gdyby to było popsute to auto by nie odpalony przecież następnie : pas od kierowcy ? Funkcjonuje przecież normalnie , wymienione został prawy pas od pasażera na oryginalny . Następnie sterownik od airbag w tunelu . Ale z tego co wiem w audi a4 b8 po 2014 nie trzeba usuwać błędów z tego sterownika ?  

gdzie tkwi problem ? 

Posted

Pasuje sprawdzic jaki dokładnie bład wyskakuje

jakies foto albo scan numeru błedu

Posted

Tak mam numer błędów zobacz zdjęcie 

37075EE7-0E1B-47EF-A7F9-E7664BB8A851.jpeg

Posted (edited)

Pierwszy błąd napinacz pasa strona kierowcy opór w obwodzie elektr. za wysoki. Okablowanie i wtyczka do sprawdzenia. 

Drugi błąd to bezpiecznik pirotechniczny aku - za wyoki opór. Albo uszkodzony albo okablowanie nie jest ok. 

Zobacz czy tą kostkę po wymianie wpieli 1:08 min.

Edited by Muskel1
Posted

Kostkę pirotechniczna wymienię na nowa z serwisu a co myślicie o pasie ? Da radę go naprawić czy muszę kupić nowy ? 

Posted

No ale pas pasażera już wymieniłeś. Który pas chcesz wymieniać?

Posted

No ze strony kierowcy , błąd jest ze strony lewej 

Posted

Sprawdź najpier kostki i kable. 

Posted

Ok , dzięki 

Posted

JesZcze jedno pytanie , np. Jeśli będę musiał wymienić pas lewy tez to wystarczy kupić z tego rocznika tylko czy muszę kupić z numeru ??