Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jaki dystans do felg RH Turbo 17X8 ET60 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem takie felgi jak w temacie, mam pytanko: jaki dystans dobrac do takiego ET żeby ładnie wyglądało ( chodzi mi żeby nadkole było ładnie wypełnione). Opona jaka będzie założona to 215/45. Jeszcze jedno pytanko czy w quattro nie będzie przeszkadzać, że np z tyłu będzie wiekszy dystans niż z przodu ? Wg mnie nie, ale lepiej sie upewnić. BTW wiem że można zmierzyć wsadzając felge z oponą, ale niestety jeszcze nie mam opon a chciałbym już zacząc szukać dystansów. pozdro :good:

Opublikowano

ET 60 .. spory dystans :mysli:

Opublikowano

20-25 mm i powinno być :good:

Opublikowano
  • Autor

20 przod i 25 tył ? czy 20-25 przod i 25-30 tył ?

Opublikowano

na moje oko 25-30mm. i bedzie :good: :good: :good::hi:

Opublikowano

20 przod i 25 tył ? czy 20-25 przod i 25-30 tył ?

Miałem na myśli 20 lub 25 :wink4: Na obie osie takie same dystanse :)

Opublikowano
  • Autor

A coś sie może stać jak dam na przód 20 a na tył 25, pytam żeby sie upewnić.

EDIT

oczywiście chodzi o napęd quattro.

Opublikowano

Quattro takich rzeczy nie lubi. Zakładaj przód i tył taki sam dystans. Przedział od 20-30mm :wink4:

Opublikowano

Bez problemu możesz jeździć z różnymi dystansami - quattro wcale nie dostanie po d*pie

Opublikowano

Bez problemu możesz jeździć z różnymi dystansami - quattro wcale nie dostanie po pupie

Inny rozstaw nie będzie przeszkadzał ? :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Brałem to na logike to w jeździe na wprost i tak nie ma różnicy, bo koła kręcą sie tak samo. A na zakrętach to normalne że każde się kręci troche inaczej.

Opublikowano

Bez problemu możesz jeździć z różnymi dystansami - quattro wcale nie dostanie po pupie

Inny rozstaw nie będzie przeszkadzał ? :mysli:

nie

zdajecie sobie sprawę, że w USA chłopaki robią po 100 tysi mil w quattro z felami 9" tył i 8" przód :gwizdanie:

a dystans nic nie zmienia

Opublikowano
  • Autor

Ale maja takie same rozmiary opon ( wszedzie np. 225) czy różne ( przód 225 tył 245), bo to chyba w tym najważniejsze.

Opublikowano

Ale maja takie same rozmiary opon ( wszedzie np. 225) czy różne ( przód 225 tył 245), bo to chyba w tym najważniejsze.

jasne że różne

jest taki ziom na audizine który ma 255 tył i 225 przod :naughty:

miszcz, taką czerwoną A4 B6 ma - i takich jak on są dziesiątki :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Kozaki :good::kox:

Opublikowano

Witam, zakupiłem takie felgi jak w temacie, mam pytanko: jaki dystans dobrac do takiego ET żeby ładnie wyglądało ( chodzi mi żeby nadkole było ładnie wypełnione). Opona jaka będzie założona to 215/45. Jeszcze jedno pytanko czy w quattro nie będzie przeszkadzać, że np z tyłu będzie wiekszy dystans niż z przodu ? Wg mnie nie, ale lepiej sie upewnić. BTW wiem że można zmierzyć wsadzając felge z oponą, ale niestety jeszcze nie mam opon a chciałbym już zacząc szukać dystansów. pozdro :good:

20mm powinno byc git. w zeszłym tygodniu był u mnie gość z felgą 8" ET50 225/45 i przymierzał dystanse 20mm , po założeniu opona wystawała prawie o centymetr poza obrys. ty masz ET o 10 wieksze , opna 215/45 wiec 20mm powinno byc ok

Opublikowano

Witam wszystki prosze o pomoc w doborze dystansow do a4 quattro,zakupiłem felgi RH ZW1 17' 8,5 et41,załozone mam sprezyny obnizajace 3,5,oponki na przod chce załozyc 225/50/17 a tył 235/45/17 bo to quattro i niby maja byc wyrownane,Koledzy doradzcie jakie dystanse najlepiej kupic Pozdrawiam Mariusz

Opublikowano

jakieś 10 mm. i powinno być git :hi: