Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć u siebie w aucie nie mam podpiętego canu. Wiem że w liczniku to piny 19 i 20 oraz że wymaga kodowania. Wiem też, że can odpowiada za wyświetlanie informacji na fisie oraz sterowanie kierownicy. Chciałbym się dowiedzieć czy steruje również podświetleniem klawiszy w radiu ? Ponieważ z fabryki auto wyszło z standardem iso i tam jest oddzielny kabel pomarańczowy do podświetlenia radia. Moje pytanie brzmi czy po podłączeniu cana i podłączeniu radia jakiegoś ori to can steruje tym podświetleniem i ten pomarańczowy kabel mam po prostu odłączyć i zabezpieczyć przed zwarciem ?

Posted

Tak powinienes zrobić - po can infotaiment idzie też logika zapłonu i właśnie sygnał włączenia podświetlenia ,czas , prędkość itd.

• Upvote 1
Posted
7 minut temu, Banan napisał:

Tak powinienes zrobić - po can infotaiment idzie też logika zapłonu i właśnie sygnał włączenia podświetlenia ,czas , prędkość itd.

Ok dzięki niestety mam fabrycznie iso tylko 2 kostki teraz trzeba rzeźbić ale dam radę. Pozdrawiam.

Posted

Kostkę mini iso z kabelkami można bez problemu kupić i zrobić jak fabryka :wink: