Jump to content
IGNORED

Problem z Sonda

Recommended Posts

Posted

Tak jak w Tytule b6 1.8T BFB. Kupiłem auto jakiś miesiąc temu z wyciętym katalizatorem i świecił się Check po podłączeniu pod komputer okazało się że Sonda. Byłem u mechanika i chciał oszukać Sonde "gwizdkiem" lecz go już miałem. Podpowiedział mi że najlepszym rozwiązaniem jest założyć katalizator, że turbina powinna czuć opór i będzie całkiem inaczej i lepiej chodziło auto. I tu moje pytanie co zrobić w tym przypadku? Dopytywałem o cenę katalizatora to zamiennik ok 900 zł zaś oryginał nowy ok 5000 zł. Słyszałem że można również wyłączyć 2 Sondę. Co myślicie że będzie najlepszym rozwiązaniem nie za kolosalne pieniądze

Posted

Wyłączyć sondę u tunera. 

Posted

@przem8 wyczyszczenie sondy u tunera myślisz że pomoże i nie zaświeci się więcej ? 

Posted (edited)
46 minut temu, misiek918273 napisał:

@przem8 wyczyszczenie sondy u tunera myślisz że pomoże i nie zaświeci się więcej ? 

Tak i wsio będzie ok pod warunkiem, że to będzie dobrze zrobione. Nie odkrywasz ameryki, bo multum osób to robiło w tym ja.

Razem z sondą należy wyłączyć również SAI skoro nie ma kata.

Edited by przem8
Posted

@przem8 wyczyszcze sondę i tunera jak mówiłeś to dam znać co się dzieje czy wszystko gra