misiek918273 Posted September 1, 2020 Posted September 1, 2020 Tak jak w Tytule b6 1.8T BFB. Kupiłem auto jakiś miesiąc temu z wyciętym katalizatorem i świecił się Check po podłączeniu pod komputer okazało się że Sonda. Byłem u mechanika i chciał oszukać Sonde "gwizdkiem" lecz go już miałem. Podpowiedział mi że najlepszym rozwiązaniem jest założyć katalizator, że turbina powinna czuć opór i będzie całkiem inaczej i lepiej chodziło auto. I tu moje pytanie co zrobić w tym przypadku? Dopytywałem o cenę katalizatora to zamiennik ok 900 zł zaś oryginał nowy ok 5000 zł. Słyszałem że można również wyłączyć 2 Sondę. Co myślicie że będzie najlepszym rozwiązaniem nie za kolosalne pieniądze
misiek918273 Posted September 1, 2020 Author Posted September 1, 2020 @przem8 wyczyszczenie sondy u tunera myślisz że pomoże i nie zaświeci się więcej ?
przem8 Posted September 1, 2020 Posted September 1, 2020 (edited) 46 minut temu, misiek918273 napisał: @przem8 wyczyszczenie sondy u tunera myślisz że pomoże i nie zaświeci się więcej ? Tak i wsio będzie ok pod warunkiem, że to będzie dobrze zrobione. Nie odkrywasz ameryki, bo multum osób to robiło w tym ja. Razem z sondą należy wyłączyć również SAI skoro nie ma kata. Edited September 1, 2020 by przem8
misiek918273 Posted September 2, 2020 Author Posted September 2, 2020 @przem8 wyczyszcze sondę i tunera jak mówiłeś to dam znać co się dzieje czy wszystko gra
Recommended Posts