Jump to content
IGNORED

Jakie przewody zapłonowe do 1.8t

Recommended Posts

Posted

Witam. Jakiej firmy, jaki model przewodów zapłonowych do 1.8t? Nie znalazłem nic sensownego na allegro i innych stronach z częściami. Wgl tego silnika nie wymieniają w opisach. Czy pasują od jakiegoś innego silnika? Jak to wygląda? Może ktoś jakiś link zapodać?

Posted

Przecież w tych samochodach występują cewki. Nie ma jako takich przewodów zapłonowych, które można by było wymienić.

Posted

Mam problem z odpalaniem i podejrzewam, że mogło go coś pogryźć i nie odpala na wszystkich garach. Nie ważne czy zimny, czy ciepły, raz pali na strzała a innym razem muszę go dwa razy kręcić. Wymieniłem już wkład pompy (stary już buczał), wszystkie filtry przy wymianie oleju (włącznie z paliwowym), świecie zostały również wymienione w zeszłym roku na NGK. Jak ostatnio klimę nabijałem to mechanik stwierdził, że było widać łapki po jakieś zwierzynie, stąd też moje podejrzenie o przegryiony/e przewód/ody.

Miał ktoś podobny problem?

Posted

Tak jak już Ci kolega wspomniał powyżej kabli zapłonowych jako takich nie ma w tym silniku tylko cewki bezpośrednio nachodzą na świece (powinieneś to widzieć/zauważyć przy wymianie świec). Nie zmienia to jednak faktu, że wiązka do cewek oczywiście jest podpięta, bo "coś" prąd musi doprowadzić....

A zatem musisz odpiąć tą wiązkę od cewek i organoleptycznie zerknąć na początek czy nie jest gdzieś pokonsumowana przez nieproszonego gościa....

Pod vaga podpinałeś?