Majewski61 Opublikowano 22 Października 2020 Opublikowano 22 Października 2020 (edytowane) Zauważyłem w moim Audi A4 B9 z 2018 roku sedan silnik 2,0TFSI że w przypadku ustawienia pokrętła światel w pozycji auto w ciągu dnia będą zawsze zapalone, jak mi się wydaje światła mijania, a nie dzienne. Aby jeździć na dziennych pokrętło musi być w pozycji O. Czyli jak zbliża się zmierzch trzeba ręcznie pokrętło przełączyć na auto albo na światła mijania. Takie mam obserwacje i zastanawiam się czy w pozycji auto jak mamy słoneczny dzień system sam nie powinien najpierw uruchomić dzienne a potem wieczorem też automatycznie przełączyć je na mijania. Czy takiej możliwości nie ma, czy też może u mnie w samochodzie działa to nieprawidłowo, skoro ręcznie muszę przełączać dzienn na mijania mimo włączonego trybu auto. Edytowane 22 Października 2020 przez Majewski61
vvalery Opublikowano 22 Października 2020 Opublikowano 22 Października 2020 Wszystko jest na auto dzienne i mijania w zależności od oświetlenia zewnętrznego. Zero to tylko dzienne.
Cikens Opublikowano 9 Czerwca 2021 Opublikowano 9 Czerwca 2021 u mnie od pewnego czasu jest podobny problem .. Przełącznik w pozycji auto a świecą się światła pozycyjne plus nawigacja itp na ciemno czyli tak jak po zmierzchu !! Pisze tu o sytuacji w słoneczny dzień ! . Sam sensor prawdopodobnie jest ok ponieważ living home działa tylko po zmierzchu , lub po przysłonięciu sensora np ręką . Z gó®y dziękuję za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi