Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4B7 BRD - Szwankujące światło ksenon + stopu, raz kierunkowskazy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panów, mam pytanie. Od jakiegoś czasu szwankuje mi lewy ksenon, a czasem prawy stop. Raz zdarzyło się, że właczając lewy kierunek migał prawy, a po włączeniu prawego nie działał żaden. Zazwyczaj dzieje się tak po deszczu. Wyczytałem na forum, że podobnego typu usterki są spowodowane zalanym MK. Moje pytanie czy będąc totalnym laikiem jestem w stanie zlokalizować, którędy mogła by się lać woda aby samemu wyeliminować problem? Pozdrawiam

Opublikowano

W pierwszej kolejności podepnij auto pod komputer zanim zaczniesz cokolwiek wymieniać. 

Opublikowano
  • Autor

Myślisz, że zwykły V-scan VAG  do tego wystarczy czy mówisz o poważniejszym sprzęcie ? (v-scanem dysponuje)

Opublikowano

Jak masz możliwość podepnij pod vcds i zrób pełen autoscan. 

Opublikowano
  • Autor

Udało mi się podpiąć pod kompa (niestety nie vcds) wrzucam foto co pokazało.
Widzę stojącą wodę pod akumulatorem, która wlewa się od strony pasażera, a także wykładzina pasażera jest wilgotna.

IMG_20201122_132112.jpg

IMG_20201122_150237.jpg

Edytowane przez Szymi14

Opublikowano

Musisz przetkać odpływy znajdujące się w podszybiu. 

Opublikowano
  • Autor

Mogę prosić podpowiedź co musze zdemontować, gdzie ten kanał się dokładnie znajduje i czym to najlepiej przepchać ? :smutas:

Opublikowano

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, jesteś wielki :D
Jutro podziałam po pracy :)

Edytowane przez Szymi14

Opublikowano
  • Autor

Zrobione, mam nadzieje, że wszystko wyschnie i więcej problemów nie będzie. Mam jeszcze jedno pytanie, grzebiąc tam wcisnąłem do środka taką gumkę, która była wokoło tego kanalika, czy to problem ? 

IMG_20201123_154718.jpg

IMG_20201123_160537.jpg

Opublikowano

Dasz radę gumkę wyciągnąć, widać ją tam? Niektórzy je całkiem wywalają żeby woda prędzej z podszybia spływała. 

Opublikowano
  • Autor

Zaglądałem z latarką z każdej możliwej strony, nie widać jej ...

Opublikowano

Nie wiem czy da radę sama pod auto wpaść, nie pamiętam jak tam te odpływy wyglądają. 

Opublikowano
  • Autor

O ile to niczemu nie zagraża to w sumie nie przeszkadza mi to, że tam wpadła. Oby tylko problem "podeszczowy" ustał i będę szczęśliwy. Bardzo dziękuję za pomoc :thumbup1:

Opublikowano

Nie wiem czy ona nie przytka tam kanalika odpływoewgo. Weź konewkę z wodą i wlej do otworu i zobacz czy jest drożny odpływ. 

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj już nic nie zdziałam, jutro po pracy zrobię test na myjni bo akurat auto do mycia.

Opublikowano
  • Autor

Test zaliczony, woda ładnie spłynęła. Ale mam pytanie czy to normalne, że woda leci na skrzynkę z bezpiecznikami i na akumulator podczas mycia? 

Opublikowano

Tak, trochę się tam zawsze dostanie dlatego są tam odpływy. W B7 zaoszczędzili plastiku osłony podszybia ale można sobie dokupić i zakryć trochę tak jak było w B6. Zobacz na dole jak to wygląda.

20201124_175001.jpg

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję bardzom, już wszystko wiem. Pozdrawiam