SzpilaB6 Opublikowano 26 Listopada 2020 Opublikowano 26 Listopada 2020 Witam, kupilem dwa dni temu samochod od znajomego, mowil mi ze silnik pracuje ale nie rowno, ale nie wiedziałem ze az tak, strzela, dlawi sie, gasnie, faluje na obrotach cewki podmienione swiece tez, mowil mi ze zdjal przewod od odmy, mozliwe ze przez brak tego przewodu samochod tak wariuje?, prosze o pomoc. Auto stoi odemnie 50km, a dzisiaj bede jechal juz 3 raz Mowil o tym przewodzie na zdjeciu, ze wypadl jak go dotknal, przez niego silnik bedzie tak pracowal?
przem8 Opublikowano 26 Listopada 2020 Opublikowano 26 Listopada 2020 Wszystko ma być szczelne więc napraw to i objawy zapewne ustapią. 1
SzpilaB6 Opublikowano 26 Listopada 2020 Autor Opublikowano 26 Listopada 2020 Czyli najprawdopodbniej przez brak tego przewodu takie rzeczy się dzieją?
przem8 Opublikowano 26 Listopada 2020 Opublikowano 26 Listopada 2020 (edytowane) Jak łapie lewe powietrze to jak ma prawidłowo działać silnik? Zamiast wymienić co trzeba to zabieracie się od d*py strony za naprawę. Edytowane 26 Listopada 2020 przez przem8
SzpilaB6 Opublikowano 26 Listopada 2020 Autor Opublikowano 26 Listopada 2020 Miałby ktoś numer tej czesci aby zamowic?
przem8 Opublikowano 26 Listopada 2020 Opublikowano 26 Listopada 2020 To jest kolanko odmy, dostępne od ręki w każdym większym sklepie motoryzacyjnym i kosztuje ze 20-30zł.
SzpilaB6 Opublikowano 26 Listopada 2020 Autor Opublikowano 26 Listopada 2020 Aha okej, i ona wychodzi z odmy pod kolektorem ssącym?, bardzo dziekuje za pomoc, bo nnaprawde troche sie już wystraszylem
przem8 Opublikowano 26 Listopada 2020 Opublikowano 26 Listopada 2020 (edytowane) 28 minut temu, SzpilaB6 napisał: Aha okej, i ona wychodzi z odmy pod kolektorem ssącym?, bardzo dziekuje za pomoc, bo nnaprawde troche sie już wystraszylem Radzę ostrożnie usunąć resztki tego kolanka z podstawy filtra i uważać żeby nic nie wpadło do środka, bo się później możesz wystraszyć w czasie jazdy jak kontrolka od ciśnienia oleju się pojawi Edytowane 26 Listopada 2020 przez przem8
SzpilaB6 Opublikowano 26 Listopada 2020 Autor Opublikowano 26 Listopada 2020 Aha okej, dobrze, mam nadzieje ze to bedzie powodem falowania i wypadania zaplonu, dziekuje i pozdrawiam, jutro dam znac, bo o 9 bedzie juz przewód w sklepie, życze milej nocy
SzpilaB6 Opublikowano 28 Listopada 2020 Autor Opublikowano 28 Listopada 2020 Dziekuje za pomoc założyłem rurk i nowy zaworek i chodzi ladnie, ale pod odpaleniu jak wyjade na chwile (10sek) brak reakcji na gaz co to moze byc?
przem8 Opublikowano 28 Listopada 2020 Opublikowano 28 Listopada 2020 Szklana kula nic nie pokazuje. Zaworek w tym trójniku założyłeś ori? Jeśli nie to możesz mieć problemy.
SzpilaB6 Opublikowano 28 Listopada 2020 Autor Opublikowano 28 Listopada 2020 Ale to jeszcze przed zaworkiem takie cos sie dzialo, na kompie czysto oprocz sondy
Rekomendowane odpowiedzi