Opublikowano 4 Stycznia 20215 l Cześć, przymierzam się do zakupu felg do mojej a4b8 sedan 2010 zawias 1BA. Obecnie mam ori felgi 7,5x17" et45 i opona 225/50/17, chcę wsadzić 8,5x19" et30 opona 235/40/19 otwór centrujący 72,6 albo et45 i do tego dystans tak żeby koło było na równo z błotnikiem. Nie za bardzo kumam jak to wszystko liczyć, a wydaje mi się ze felga et30 może za bardzo wystawać. Może ktoś doradzić który rozmiar będzie lepszy i jeśli ten z et45 to jakie dystanse dobrać? Pozdrawiam
Opublikowano 4 Stycznia 20215 l jedyny sens przy 1ba to max 18cali, powyżej bedzie wygladać komicznie
Opublikowano 4 Stycznia 20215 l Autor 8 minut temu, tobias napisał: jedyny sens przy 1ba to max 18cali, powyżej bedzie wygladać komicznie dlaczego komicznie?
Opublikowano 4 Stycznia 20215 l 1 minutę temu, lolo_1 napisał: dlaczego komicznie? Przymierz to się przekonasz
Opublikowano 4 Stycznia 20215 l Tu masz na 1BE 19" w mojej C6 jest wysoko, jednak jakoś to wygląda, na 1BA będzie dużo wyżej ... .
Opublikowano 4 Stycznia 20215 l Autor 1 minutę temu, pelonek1 napisał: Tu masz na 1BE 19" w mojej C6 jest wysoko, jednak jakoś to wygląda, na 1BA będzie dużo wyżej ... . czyli będzie za duży prześwit miedzy opona a błotnikiem?
Opublikowano 4 Stycznia 20215 l 5 minut temu, lolo_1 napisał: czyli będzie za duży prześwit miedzy opona a błotnikiem? Uwierz, że będzie wyżej, jednak jak Ci to nie przeszkadza to zakładaj, będziesz mógł po większych krawężnikach jeździć ... . Tu masz 1BA na 19" też B8. Edytowane 4 Stycznia 20215 l przez pelonek1
Opublikowano 4 Stycznia 20215 l Autor 1 minutę temu, pelonek1 napisał: Uwierz, że będzie wyżej, jednak jak Ci to nie przeszkadza to zakładaj, będziesz mógł po większych krawężnikach jeździć ... . będę musiał to sprawdzić bo szczerze mówiąc nigdy nie zwróciłem na to uwagi. a jeśli mi nie podejdzie to sprężyny typy einbach pro kit będą dobrym wyborem czy bawić się w wymianę całego zawieszenia amorki itp?
Opublikowano 4 Stycznia 20215 l 5 minut temu, lolo_1 napisał: a jeśli mi nie podejdzie to sprężyny typy einbach pro kit będą dobrym wyborem czy bawić się w wymianę całego zawieszenia amorki itp? Tu musisz poszukać na forum, było dużo tematów, nie pomogę Ci, nie robiłem ani nie planuję robić w najbliższej przyszłości takiego moda.
Opublikowano 4 Stycznia 20215 l Autor Godzinę temu, pelonek1 napisał: Tu musisz poszukać na forum, było dużo tematów, nie pomogę Ci, nie robiłem ani nie planuję robić w najbliższej przyszłości takiego moda. Edytowane 4 Stycznia 20215 l przez lolo_1
Opublikowano 27 Stycznia 20215 l Autor Panowie auto już obniżone, pro kit od eibacha wjechał. Jeszcze jak mogli byście mi doradzić co do rozmiarów felg i opon, bo kompletnie się na tym nie znam. 8,5x19" et30 czy 8,5x19" et45 chce żeby siedziało na równo z obrysem auta. Rozmiar opon rozważam 225/40/19 albo 235/40/19 na jakim rozmiarze felga będzie wyglądała lepiej i ta luka która tam jeszcze troszkę została będzie lepiej wypełniona? @pelonek1 @tobias Edytowane 27 Stycznia 20215 l przez lolo_1
Opublikowano 27 Stycznia 20215 l użyj lupki, kalkulatora felg, a najlepiej poziomica do błotnik auta i mierzysz ile jeest do obrysu względem felgi co masz teraz na aucie, dla mnie proste i najbardziej logiczne