kosmik903 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Opublikowano 10 Stycznia 2021 (edytowane) Cześć, moje autko znowu zdecydowało się ze mną pobawić. Tym rzem, z dużym prawdopodobieństwem uszkodził mi się katalizator. Na zimnym silniku słychać duże brzęczenie, po rozgrzaniu także brzęczy, jednak trochę ciszej. Po przytknięciu stetoskopu do katalizatora wychodzi, że brzęczenie wychodzi z niego. Czy wymieniał ktoś katalizator na te z allegro za około 600-700zł? Jak to się sprawuje? Widziałem, ze ktoś na forum ma katalizatory "sportowe" z metalowym wkładem. Czy ktoś może się o Nich wypowiedzieć? Nie chcę wstawiać downpipe i kombinować z drugą sondą. Wolę zostawić układ fabryczny. Edytowane 10 Stycznia 2021 przez kosmik903
Rob@k Opublikowano 10 Stycznia 2021 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Ja mam sportowego kąta. Tyle że mam wyłączona druga sondę. Przez dłuższy czas do zrobienia chipa jeździłem z dwiema sondami i błędu nie wyzucalo.
kosmik903 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2021 11 godzin temu, Rob@k napisał: Ja mam sportowego kąta. Tyle że mam wyłączona druga sondę. Przez dłuższy czas do zrobienia chipa jeździłem z dwiema sondami i błędu nie wyzucalo. A masz tego z forum, czy gdzie indziej kupowałeś?
Rob@k Opublikowano 11 Stycznia 2021 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Ja kupowałem na olx ale to taki sam jak na forum magnaflow.
kosmik903 Opublikowano 20 Marca 2021 Autor Opublikowano 20 Marca 2021 Podsumowując, dzwonienie powodował katalizator. Został wymieniony na wyrób kolegi bartez80 (dziękuję za szybką realizację) i jest cisza.
Rekomendowane odpowiedzi