skwir12 Opublikowano 5 Lutego 2021 Opublikowano 5 Lutego 2021 Witam, Dosyć często poruszany temat odpalania auta po dłuższym postoju (nocy). Kilka wizyt u "mechanika" zaliczone. Niby wykluczone Aku, rozrusznik, świece, pompa paliwa, wymiana filtra paliwa oraz zawór u zwrotnego, elektrycznie brak problemu (wizyta u specjalisty). Gdziedalwj szukać problemu? Pompowtryski? Dodam że zauważyłem gdy auto stoi na równym podłożu pali na pół obrotu wałem, lekkie wzniesienie i d.pa...moge zamęczyć rozrusznik. Przy kreceniu często gasna kontrolki na liczniku. Po odpaleniu auto lata jakby nie było problemu.
dawid12 Opublikowano 6 Lutego 2021 Opublikowano 6 Lutego 2021 Siema a dzieję ci się to też na zatankowanym samochodzie do pełna
skwir12 Opublikowano 14 Lutego 2021 Autor Opublikowano 14 Lutego 2021 Na pełnym nie sprawdzałem, miałem ponad połowę baku, problem nadal wystepuje
dawid12 Opublikowano 14 Lutego 2021 Opublikowano 14 Lutego 2021 41 minut temu, skwir12 napisał: Na pełnym nie sprawdzałem, miałem ponad połowę baku, problem nadal wystepuje Zatankuj do pełna i sprawdź i daj mi znać.
skwir12 Opublikowano 10 Marca 2021 Autor Opublikowano 10 Marca 2021 Problem, nadal wystepuje... Mało tego zaczął kopcić na biało...na ciepłym cilniku na wolnych obr. Pod vagiem przeladowanie turbo i odchyl na 4 cylindrze na niskich obr pomiar statyczny. Brak mazi na korku czy bagnecie, płyn i olej w normie. Temp łapie jak trzeba. Robiony test UPG podobno jest ok. Słychać na zimnym silniku przelewanie wody tzw kamyczki, czytałem że dymienie od tego też może byc(na wyłączone kliemje też przelewa)
Rekomendowane odpowiedzi