Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 ALL] Wyje przy ruszaniu / kręceniu kierownicą na zimnym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień Dobry, szukałem już tego tematu ale nikt nie miał podobnego dźwięku do mojego a jest on następujący:

Trzeba może dać troszkę głośniej wtedy słychać takie wycie. I teraz tak to wycie dzieje się zazwyczaj przy niskich temperaturach, dźwięk dochodzi podczas ruszania np powolne wyjechanie z parkingu z jednoczesną skręconą kierownicą. Dodatkowo ten dźwięk udało mi się nagrać dzięki temu że miałem naciśnięty lekko hamulec i popuszczają sprzęgło to wycie występowało. Czy ktoś wie może co to jest, czy to jest groźne i jak to naprawić? Dodam tylko, że auto było u mechanika i był dolewany płyn do układu kierowniczego gdyż było go za mało, dodatkowo mechanik stwierdził podczas naprawy klimatyzacji, że cała kolumna kierownicza jest sucha i nie cieknie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Olej w układzie wspomagania nie paruje, gdzieś musi mieć ujście, że trzeba było dolać. Sprawdź jeszcze raz stan w zbiorniczku, nie zdziw się jak będzie pusto.

Ten dźwięk masz tylko na biegu? Jak lekko rozpedzisz auto, wrzucisz na luz i skręcisz też jest ten dźwięk? Jak na luzie nie występuje to może łożysko w sprzęgle pada..

Edytowane przez Langista

Opublikowano
  • Autor

Jestem po sprawdzeniu poziomu oleju wszystko w normie. Co do dźwięku na luzie nie jestem w stanie tego sprawdzić, dźwięk pojawia się zazwyczaj gdy auto stało na zewnątrz i jest dość chłodno wtedy przy pierwszym ruszeniu i jednoczesnym skręceniu kierownicy, dźwięk występuję, przejadę kilka metrów i już dźwięk nigdy się nie pojawia aż do następnego razu

Opublikowano

Dzwięk nie wydaje się być powiązany z układem wspomagania, mnie to na sprzęgło bardziej podchidzi..