losiuA4 Opublikowano 29 Marca 2021 Opublikowano 29 Marca 2021 (edytowane) Witam Mam taki dziwny problem który ciągnie się już od co najmniej roku . A4/B8 2012 po lifcie silnik 1,8tfsi CJEB benzyna skrzynia automat - nie wiem dokładnie jaka Po nocy jak silnik jest zimny szarpie podczas jazdy ze stałą prędkością , jak dodaję gazu to a4 chętnie idzie i nic nie szarpie , na postoju czasami czuć delikatne falowanie obrotów ale rzadko . Takie objawy występują tylko do momentu gdy silnik nie osiągnie temperatury jak jest ciepły ( 90 ) to wszystko działa super .Problem nasila się tylko wtedy gdy jest zimno , latem występuje to bardzo rzadko .Jest to bardzo irytujące że muszę albo cisnąć na gaz albo sciągać nogę z gazu , bo inaczej mam szarpanie . Po podłączeniu wyrzuca kod usterki 14869 - zawór regulacji zmiennych faz rozrządu zaworów wydechowych w kierunku opóżnienia , 1.rząd cylindrów nieosiągnięta wartość żądana-Potwierdzony Czy ktoś miał już podobny problem i pomoże ??? Niema żadnych pomysłów A kogo polecicie z terenów Wrocław Edytowane 1 Kwietnia 2021 przez losiuA4
losiuA4 Opublikowano 26 Maja 2021 Autor Opublikowano 26 Maja 2021 W dniu 29.03.2021 o 19:39, losiuA4 napisał: Witam Mam taki dziwny problem który ciągnie się już od co najmniej roku . A4/B8 2012 po lifcie silnik 1,8tfsi CJEB benzyna skrzynia automat - nie wiem dokładnie jaka Po nocy jak silnik jest zimny szarpie podczas jazdy ze stałą prędkością , jak dodaję gazu to a4 chętnie idzie i nic nie szarpie , na postoju czasami czuć delikatne falowanie obrotów ale rzadko . Takie objawy występują tylko do momentu gdy silnik nie osiągnie temperatury jak jest ciepły ( 90 ) to wszystko działa super .Problem nasila się tylko wtedy gdy jest zimno , latem występuje to bardzo rzadko .Jest to bardzo irytujące że muszę albo cisnąć na gaz albo sciągać nogę z gazu , bo inaczej mam szarpanie . Po podłączeniu wyrzuca kod usterki 14869 - zawór regulacji zmiennych faz rozrządu zaworów wydechowych w kierunku opóżnienia , 1.rząd cylindrów nieosiągnięta wartość żądana-Potwierdzony Czy ktoś miał już podobny problem i pomoże ??? Niema żadnych pomysłów A kogo polecicie z terenów Wrocław jakby ktoś miał podobny problem to pomogła wymiana magnesu do regulacji walka wydechowego
Rekomendowane odpowiedzi